ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани недоволстват заради оградените кръстовища и тапите! Plovdiv24.bg намери експерт и той обясни всичко!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:57 / 12.11.2015Коментари (131)17139
Читатели на Plovdiv24.bg все по-често ни пишат с въпроса защо в момента много кръстовища в Пловдив са оградени, което максимално утежнява преминаването през тях. И по-точно - не може ли да се маркират велоалеите през нощта или за няколко часа през деня. 

С оглед на огромния чиателски интерес и актуалността на темата потърсихме ръководителя на Транспортния проект Борислав Кръстев.

Думите му 1:1

"Причината е в технологията на изпълнение. Не се полага просто боя, която да изсъхне за 3 часа. На светофарно регулираните кръстовища основата трябва да е червена и да има съответната грапавост. 

Един път за да може да хване следващият пласт върху нея, който трябва да очертае самата пътека като линии - да има велосипедист, стрелки и странични ограничителни линии. 

Тази червена основа се изпълнява от двукомпонентна смола, която след това се поръсва с кварцов пясък. Той залепва, но смолата си има технологичен срок на придобиване на якост и втвърдяване. 

По този начин посипката е по-дълготрайна и грапава и защитава от хлъзгане велосипедистите. Ако е просто боя - при дъжд и сняг настилката става много хлъзгава. 

Смолата добива необходимата якост за около 48 часа, за да не се износят камъчетата. След това отгоре се полага маркировка с жълта термопластична боя, но тя става бързо. 

След 3 часа смолата вече е постегнала, но ако пуснем движението, колите ще изнесат пясъка и ще остане едно гладко покритие като стъкло, което би превърнало трасето в ледена пързалка", изчерпателен бе Кръстев.

Ето и едно читателско мнение:

Здравейте. Обръщам се към Вас, защото неведнъж сте доказали, че вдъхвате респект към скапаните ни институции и след Ваша намеса нещата се случват в правилната посока. 

Моля да намерите човека, отговарящ за изграждането на велоалеите в Пловдив. Горд съм с тази инициатива и същевременно бесен за организацията на работа. Не може да се затварят платна на възлови кръстовища и 11 дни да не се прави нищо. 

Идва някой си малоумник, насипва червената смес на асфалта, загражда и ние гражданите да му мислим. Не може ли да дойдат, да насипят сместа и след тях веднага да се маже с тази смола /работа за два часа/.

Прилагам снимки, които са нищо в сравнение с пиковите часове /17-19 часа/. Кръстовището на "Източен" и "Мария Луиза" е така от 11 дни. "България" и "Васил Априлов" от 4 дни и т.н. Моля Ви от името на всички водачи - вразумете ги, имате тази сила. Благодарим Ви.


Още по темата: общо новини по темата: 142
09.03.2024 »
13.09.2023 »
13.06.2023 »
20.01.2023 »
22.10.2022 »
03.10.2022 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на fungus
премахни филтъра

+4
 
 
Велоалеите са прекрасно нещо, но кому е нужно да се правят и по асфалта, ей това не разбирам. Колоездачите не са идиоти, те и до сега са пресичали на пешеходните пътеки, какъв е проблемът да продължат да го правят? Това със задръстването на кръстовища и сипенето на проклетия червен пясък ми прилича малко на начин да се изсмуче още някой лев от този проект. Пък и погледнете една от първите велоалеи от този тип (червените) тази край Лаута, точно там върху асфалта червеното нещо се е изтрило. Всеки ден тичам в парка и минавам от там. А сега от два дни насам, пък изкъртиха новата велоалея, има машини и пак нещо се прави..... Струва ми се, че някой се опитва да провали и малкото хубави идеи в Пловдив с подобни глупости.
+3
 
 
Поощрявам всички действия по велоалеите, дори и спорни да са- аз съм ЗА всичко ново. Дори и 3 дни да им отнема тази пътека да се направи, бих бил доволен, НО нека да е сигнализирано поне от предното кръстовище! Много често съм застанал в грешната лента(затворената), движа се зад поток от коли, които крият ниските ограждения на пътеките, и разбирам за това в последния момент. Моля, организирайте сигнализацията!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: