Отложиха дело за умишлено убийство на новородено

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:52 / 12.12.2014
2023
Пенка Тодорова от карловското село Васил Левски не се яви днес на първото заседание по делото, в което е обвиняема за умишленото убийство на новородената си дъщеря. От 2 декември Тодорова е настанена за клинично наблюдение в Центъра за психично здраве в Пловдив по нейно настояване.

Окръжен съд отложи делото за 2015 година. Както съобщихме, 38-годишната шивачка умъртви бебето си, захвърли го в локва по корем и си тръгна. Драмата се разиграва през лятото в Калофер, където Пенка работи в "Интендантско обслужване". 

На 7 август тази година Пенка, която криела бременността си, отишла на работа, но по обяд излязла от там с ножица в ръка и отишла в местността "Новите лозя". Там е родила, прерязала е пъпната връв на момиченцето, оставила го по очи в локва, която била достатъчно дълбока, за да се удави безпомощното бебе.

После отишла на спирката в Калофер, където цялата в кръв, припаднала. В болницата в Карлово установили скорошно раждане. Майката отричала, казвала, че има миома. 

После признала, но заявила, че не е знаела, че е бременна, не е очаквала бебе, просто то се изхлузило от анцуга й и това я стресирало, за това го оставила. 

Съдебните медици установиха, че момиченцето е живяло около 15 минути след раждането, после е било захвърлено в локвата.

Колежките на Пенка Тодорова в "Интендантско обслужване бяха категорични, че тя никога не е казвала, че има проблеми, нито пък те са забелязали такива. Чудели се защо не е на работа и предположили, че са я арестували. 

Днес адвокатът на подсъдимата отказа процесът да мине по съкратеното производство, тъй като клиентката му не се признава за виновна.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).