ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Отличници атакуват УХТ, за да продължат образованието си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:01 / 23.06.2022Коментари (0)805
Приемът на кандидатстудентски документи в Университета по хранителни технологии ще продължи до 30 юни включително. В момента кампанията е в разгара си, заяви зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. д-р Христо Спасов. Той припомни, че освен на място и в оторизираните бюра за прием, документи се подават и online.

21-годишният Пламен Чилов е работил 2 години след завършване на Езикова гимназия "Иван Вазов“, за да събере средства и да стане студент в Университета по хранителни технологии. "Няма кой да ме издържа и ще се наложи да работя и по време на следването", обясни той пред комисията по приема на документи, разположена в 225 зала. 

Желае да се развива в областта на програмирането и с помощта на експертите той посочи като първо желание "Компютърни системи и технологии“ в редовна форма на обучение. Възприе идеята да си потърси почасова работа в тази област. Завършил е елитната гимназия с италиански, има отличен успех и вярва, че така ще се представи и по време на следването си.

Айтен Джуменова пристигна от Мадан заедно с по-голямата си сестра Айлин. Иска да учи "Биотехнологии“ и да следва нейния път. Тя е отличничка и приемането й в тази специалност е гарантирано, каза шефката на Учебен отдел Галина Пантелеева. "Много лесно я убедих да тръгне по моя път – веднага след дипломирането си получих 2 предложения за работа", разказа Айлин и обеща да помага и по време на следването. Айтен също е с отличен успех от СУ "Отец Паисий“ чуждоезиков профил в родния си град и много добре владее английски език.

Станимира Николова и Васил Василев са завършили Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров“ в Пловдив. Той желае да учи "Компютърни системи и технологии“, а тя – специалност "Туризъм“. Двамата абитуриенти идват за 3-ти път да питат кога, как и какви документи да подадат, за да не пропуснат сроковете за кандидатстване в университета, каза Пантелеева. Станимира сподели, че мечтае да работи в областта на туризма и един ден да има собствена туристическа агенция.

Иванка Нашкова също е отличничка, но от Националната търговска гимназия в Пловдив. Кандидатства "Индустриален мениджмънт“ и "Индустриален бизнес и предприемачество“. Желанието й е да работи в голяма фирма у нас, а може и в чужбина. Избрала е УХТ, след като обстойно е прегледала учебните планове в различни висши училища в страната.

Последните кандидатстудентски изпити по Химия и опазване на околната среда и Математика са на 1 юли 2022 г. Те ще се проведат online, както бяха предварителните. В рамките на 60 минути кандидатите ще отговорят на 25 въпроса и веднага ще разберат оценките си. Първото класиране ще бъде обявено на 3 юли 2022 г.

В две нови специалности ще бъдат приемани бакалаври през учебната 2022/2023 г. Това са "Компютърно управление и автоматизация“ и “Технология на парфюмерийните, козметичните и ароматно-вкусовите продукти". Актуализираните наименования съответстват на перспективни и престижни направления от хранително-вкусовата индустрия и ще подобрят разпознаваемостта им от страна на кандидат-студентите.

Университетът предлага атрактивно портфолио от специалности в областта на храните, напитките и козметичните продукти, храненето и туризма, биотехнологията, икономиката и мениджмънта, компютърните системи и автоматизацията и машинното и топлинното инженерство. Те са съобразени със съвременните изисквания на пазара на труда, което позволява над 80% от обучаващите се да започнат работа по специалността още като студенти или скоро след дипломирането.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: