ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Областният управител и посланикът на Италия обсъдиха възобновяването на полетите от Пловдив до Милано
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:33 / 24.01.2024Коментари (1)1377
Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев посрещна Нейно Превъзходителство Джузепина Дзара - извънредния и пълномощен посланик на Република Италия в Република България.

Посланик Дзара бе придружена от Почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо и Председателя на Конфиндустрия България Роберто Санторели.

Част от темите, засегнати при визитата бяха подобряване на търговско-икономическите отношения и възможностите за засилване на културното взаимодействие между Италия и България, конкретно в Пловдивска област.

Обсъдиха се възможностите за съвместна работа по подобряване на инфраструктурата чрез реализиране на проекта за градска железница и възобновяване на полетите от летище "Пловдив" до Милано.

Почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо разясни, че Пловдив може да е вторият по големина град в България, но е първа дестинация за италианските инвеститори и посочи като основен проблем пред тях недостатъчната работна ръка, което води до свиване на базите и невъзможност за приемане на по-големи поръчки.

Председателят на Конфиндустрия България Роберто Санторели сподели, че към момента, в сдружението членуват над 250 компании, които отчитат предприемаческа дейност, възлизаща общо на 5% от БВП на страната и осигуряват над 25,000 работни места. Тяхната основна цел е да добавят стойност, да направят нещо повече там, където са силни, но изпитват трудности, свързани с недостига на работна ръка.

Областният управител им гарантира бъдещото съдействие по отношение на всички италиански инвеститори, проявили интерес към Пловдив и областта. Сподели още, че е инициирал срещи, с цел предприемане на законодателни изменения и бюрократично облекчаване на процедурите, касаещи получаването на работни визи от граждани на трети страни.

"Ще съдействам за прилагане на италианския опит в секторите енергетика, мобилност и машиностроене“, акцентира д-р инж. Илия Зюмбилев.

В областта на културата и туризма се наблегна на конкретни идеи за организиране на знакови културни мероприятия, които да бъдат реализирани в гр. Пловдив и да запознаят пловдивчани с италианския бит и култура. Италиянският посланик сподели, че се работи по проект, който цели Празникът на Италианската република да бъде отбелязван не само в София, но и в Пловдив, предвид италианската общност, която наброява над 1500 души тук.

"Италианският институт за култура поддържа добри взаимоотношения с Пловдивската опера и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, които биха помогнали за реализирането на проекта“ – допълни н. пр. Джузепина Дзара.

В края на посещението се размениха протоколни подаръци, съпътствани от добри намерения за конкретни действия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на well done
премахни филтъра

0
 
 
Да бе, да. Точно от тях зависи възобновяването на полетите. Вместо на нея, гостодина да попита чичко Майкъл О"Лиъри какво мисли по въпроса.. Всичко друго са празни приказки. Или поне да пита експерта Дойчин, нали той все пуска линии от пловдивското летище :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Първа лига, сезон 2024/2025
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: