ОИЦ представи в Труд възможностите на програмен период 2014-2020 г.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:53 / 30.04.2014
829
Възможностите и предизвикателствата през програмен период 2014 - 2020 представи екипът на Областен информационен център - Пловдив в Труд, община "Марица". Информационният семинар, под мотото "ДА създаваме ЗАЕДНО", събра в Младежкия информационен център на 5-хилядното пловдивско село представители на читалища и библиотеки, бизнеса, неправителствени организации, образователни институции и заведения, местната власт и безработни младежи. 

На срещата бяха посочени приоритетите на страната през следващите 7 години, заложени в националната стратегия за развитие "България 2020". Бяха представени Единният информационен портал www.eufunds.bg и Информационната система за управление и наблюдение. 

Присъстващите се запознаха накратко и с оперативните програми, които ще действат през новия период както и с инициативата на мрежата от 28 информационни центъра - "ДА създаваме ЗАЕДНО европейски проекти". 

"Тази инициатива за писане на младежки проекти, набира скорост и вече е популярна и в по-малките населени места", отбелязаха Светла Божилова и Дима Шопова, от местното Народно читалище "Светлина" - едни от най-активните и дейни хора в с. Труд. 

Популяризиране и обмен на добри практики и "научени уроци" от успешно реализирани проекти, финансирани по оперативните програми, също бяха сред дискутираните теми. Като добра практика Александър Тонков, представител на Българска стопанска камара, запозна участниците с проекта "Информационна система за оценка на компетенциите на работната сила", финансиран по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". 

След събитието експерти от ОИЦ-Пловдив проведоха на място индивидуални срещи с всички заинтересовани.

С това информационно събитие Областен информационен център - Пловдив продължава активната си работа по мащабната информационна кампания, която провежда на територията на 18-те общини в Пловдивска област. 

Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

ОИЦ - Пловдив работи в рамките на проект на община Пловдив, № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 "Изграждане на областен информационен център в гр. Пловдив".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив
Снимка от Пловдив стана повод за оживена дискусия
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).