ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Новата кметица на "Северен" избра Plovdiv24.bg за първото си интервю
Автор: Диана Бикова 08:50 / 24.12.2023Коментари (9)11038
©
Интервю с Венцислава Любенова, кмет на район "Северен":

- Г-жо Любенова, поехте работата преди два месеца. Какво успяхте да свършите за това време?

- Кмет съм на район "Северен" от месец и половина. Още по време на предизборната кампания проведох доста срещи с гражданите на района и чух за техните проблеми. От ден първи като районен кмет се заех да търся решения на най-наболелите проблеми на жителите на района - да се намери начин за облагородяване на междублоковите пространства; да се осигури финансиране за запълване на дупките на уличните настилки.

Когато стъпих в длъжност още веднъж осъзнах, че сградата на кметството не е удобна нито за администрацията, нито за гражданите, които ни посещават. Ето защо съм се заела с търсене на ново място, в което да се помещава нашето районно кметство. До момента има няколко варианта за вече построени сгради, които можем да ползваме, както и терени, върху които може да се построи нова сграда за нуждите на администрацията на район “Северен". Все още се правят анализи и разчети на възможностите и, когато имаме готовност, смятам да се допитам до жителите на района, за да споделят те кой вариант е най-удачен.

Запознах се с директорите на детските ясли, градини и училищата в района. С тях обсъдихме какви са приоритетите за развитие. Заедно и на редовни месечни срещи ще търсим работещи решения, за да подобрим работата на образователните институции, чрез съвместни проекти и инициативи.

- Какви бяха първите ви действия?

- Първите ми действия като районен кмет бяха да изискам отчети от служителите в администрацията на район “Северен" за изпълняваната от тях работа, за начините и стъпките за подобряване на административно обслужване и за нерешените проблеми на гражданите на района.

Запознах се детайлно с финансовото състояние на района, за да сме наясно за възможностите, чрез които можем да подобрим състоянието на “Северен". За съжаление по-значимите проекти и дейности зависят напълно от кмета на Пловдив г-н Димитров, но искрено се надявам, че той ще работи еднакво с всички районни кметове и целта ще бъде обща - да подобрим живота на пловдивчани. Активно продължавам да се срещам с граждани, като имам два приемни дни.

Идеята и целта ми е гражданите да имат лесен достъп до изпълнителната власт в района, за да споделят своите проблеми. Искам да отчета факта, че всички подадени сигнали в приемните дни с граждани са обработени.

- Какво планирате за 2024 г. Какви ще са акцентите в програмата ви?

- В момента разработваме бюджета на района за следващата година. В него залагаме средства за реконструкция на парковете, детските и спортните площадки, както и за площадките за домашни любимци. Уличното осветление в района също е нерешен проблем от предишните кметове, но аз смятам да се заема активно, защото не е нормално в един европейски град да има улици без осветление.

Живеещите в няколко от блоковете в района изразиха желание да се изградят паркинги пред домовете им, което също е заложено в бюджета. Смятам през 2024 г. също така да се захванем и с облагородяването на междублоковите пространства, подмяна на счупените пейки и поставянето на нови пейки и кошчета. В някои паркове в района има поставени чешми, които обаче не работят - поискали сме средства за техния ремонт.

- Какво е пожеланието ви към гражданите?

- На първо място пожелавам на гражданите на район "Северен" здраве, защото то е най-важно. Предстоят коледните празници, нека ги прекараме в семеен уют и хармония. Пожелавам новата година да бъде изпълнена с щастливи моменти. Искам обаче да помоля гражданите само за едно нещо - търпение. Знам за проблемите на всяка улица и заедно ще намерим начина, по който да се справим с тях.

Сигурна съм, че следващата година ще бъде различна, защото аз в качеството си на районен кмет имам нелеката задача да подобря живота на всички жители на района. Няма да успея в рамките на една година, но най-належащите проблеми ще бъдат решени в кратки срокове.


Още по темата: общо новини по темата: 25
04.01.2024 »
03.01.2024 »
03.01.2024 »
02.01.2024 »
02.01.2024 »
01.01.2024 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Kia
премахни филтъра

0
 
 
Тази сополана е пълна щета за Северен . Освен популизъм и лъжи нищо друго не ни очаква. Нормално като се знае ,че е от партията Волт на Настимир Аналниев. Няма да изкара мандата си а ще е поредния кмет ,кото търка наровете в ареста за далаверки. Идва от Кюстендил въобще не знае за какво става въпрос. Землячка на Мая Манолова един дол дренки
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: