ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нарязани гуми и счупени стъкла в Пловдив! Свидетели няма, полицията безсилна
Автор: Васил Динев 15:56 / 25.01.2017Коментари (37)25148
© Plovdiv24.bg
Въпрос към пловдивчаните и властите - как да паркираме на обществени места, които хора смятат за техни? Това попита читател на Plovdiv24.bg:

Здравейте, въпросът ми е към моите съграждани, органите на реда и властта - как можем да паркираме свободно на общинските места около блоковете, които собствениците на жилища смятат за тяхна собственост и заплашват с пукане на гуми или разбиване на кола?

Примерно - работим на място, което е в близост до жилищни сгради. Паркираме до техните блокове - получаваме заплахи или директно действия - нарязани гуми, счупени стъкла. Свидетели - няма. Полицията - безсилна. Законът - също.

Друг пример - отиваме на гости у наш приятел - разбира се, паркираме пред блока му. Разбираш ли - уцелили сме мястото на съседа. Тръгнем да си ходим - колата без гуми. Свидетели - няма. Полицията - безсилна. Законът - също.

Дори и да разбереш кой съсед може да го е направил - ако отидеш да се разправяш с него, има 2 варианта: набиваш го добре - той подава жалба и теб те осъждат. Той ти вади нож/пистолет и си дотам, а той отива с условно или гаранция от няколко хиляди лева.

Докога, мили граждани, ще си мислите, че местата пред блоковете са ваши? Към останалите - как по цивилизован и културен начин да се справим с този проблем? Ще се радвам да видя вашите мнения.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Stranger_
премахни филтъра

0
 
 
Моето мнение е че прекалено голяма част от населението си превишава правомощията. Не може Сульо и Пульо да решат, че дадено място е тяхното място, без да са си платили на съответните органи, без да имат предупредителен знак, че това е частно място за еди кой си или еди коя си организация. Смешно ми е защото пред входа в който живея един ден намерих бележка на която пишеше, че пред входа си имало организация на паркирането и първите места си били на някой си там от входа и нямам право да спирам на тях...преди това намирах чистачките си вдигнати и т.н. и се чудя, кой по дяволите дава правомощия на тези хора да казват каква е организацията пред входа или извън него, какъв орган са те, че да ми казват аз къде не трябва да спирам? Факт е че не спирам там за да не ми спукат гумите, другия факт е че са смешни в очите ми и такива ще си останат. Друг случай - спирам на обществен паркинг и от близкия ресторант излиза човек и ми казва, че не мога да спра там, това е обществен паркинг пред ресторант. Казах на човека, че на паркинга не пише, че паркоместата са съответно само за клиенти на ресторанта, но човека каза, че бил дал 30 000 лева за да го построят този паркинг. И аз го попитах добре, а защо не си плати паркоместата в такъв случай и от общината да дойдат и да му сложат табели, че е паркинг само за клиентите му, човека каза че ще го направи, няма да го направи естествено, но всичко това е супер смешно и жалко...чудих се дали да оставя колата и ако ми спука гумите да му разбия вратата на ресторанта, но отново реших, че не искам да нарушавам закона заради селяндурския манталитет и вироглавщината на голяма част от народа ни...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: