ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Майка и дъщеря мятат фекалии по хората на пъпа на Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:23 / 12.05.2014Коментари (26)19100
© Монитор
Психичноболни майка и дъщеря тормозят 150 семейства от блок на пъпа на Пловдив. Проблемите с шизофреничките Йорданка Нишанова и дъщеря й Стоянка, които живеят срещу Съдебната палата на бул. "Шести септември", са от години.

Напоследък обаче двете били напълно пощурели и положението станало нетърпимо, разказаха техните съседи. Двете били без ток и вода от поне 4-5 години. Щерката стояла заключена в стаята си и всеки ден мятала фекалиите си от прозореца върху главите на минувачи, а докато дъщерята била под ключ, майката обикаляла нощем кофите за смет и мъкнела във входа торби с нечистотии. 

Тази зима съседите на лудите майка и дъщеря направили общо събрание и осъдили двете да отидат в клиника за принудително лечение. Три месеца по-късно и въпреки изпълнителния лист проблемите не са решени, а бездействието на институциите ядосва изнервените до краен предел комшии.

"Дървото пред прозореца им беше станало като коледно с украса от фекалии и боклуци. Никой не може да мине по тротоара, защото рискува да бъде залят с нечистотии. Тази зима 17-годишната ми внучка се прибирала от училище и те й лиснали отгоре урина. Палто, коса, всичко беше залято. Слязох до апартамента им и започнах да блъскам по вратата. Ако я бях хванала, щях да я заведа направо в полицията, защото е близко", казва Бонка Делова. 

"Страшно е. Миризмата е убийствена, не можем да си отворим вратата. В центъра на Пловдив се случва това и няма кой да вземе мерки", се ядосва и Весела Киримова от съседно магазинче за кафе.

Остатъците от човешки екскременти се виждат отдалече по фасадата на блока, а наскоро охранител от съседен банков клон заградил тротоара отдолу, за да няма изцапани пешеходци. Костадин Костадинов казва, че преди да опъне лентата, често в банката им влизали изцапани с фекалии клиенти. Именно заради мръсотиите миналото лято друг банков клон, който бил точно под апартамента на Йорданка и Стоянка, се изнесъл. Оттогава офисът стои празен и никой не иска да го наеме.

"Докато беше жива бабата на Стоянка и майка на Йорданка, жената се грижеше за тях. Готвеше им, пазаруваше, плащаше сметките и тогава имаха ток и вода. След смъртта й Данчето напълно пощуря. Преди година-две излезе на перваза, отиде в съседите и влязла в тях от отворен прозорец. Тогава започна да хвърля на тротоара от апартамента им покъщнината на хората. Столове, дюшеци - всичко, което намереше. След това скочи долу от 3 метра височина", припомни шокиращата история Бонка. 

Пак преди време се наложило съседите да повикат бърза помощ. Дошла линейка, но апартаментът бил заключен. Наложило се пред блока да отиде автовишка, а лекарката се покатерила с вишката до балкона на пациентките, откъдето влязла в дома им.

Съседите: Искаме да ги лекуват

"На събранието всички се подписахме тези двете да бъдат настанени някъде на лечение. Ние не искаме да ги изселят, искаме да се лекуват тези жени. Сестрата на Йорданка, която живее на петия етаж, само тя не се подписа. Заведохме дело, което приключи с изпълнителен лист. Защото ги вземат за 3 дни и ги връщат наново тук, а това е ужас, не мога да ви го опиша. Предполагаме, че сестрата на Данчето им е попечител, но не знаем. Ако долу има нахвърляни мръсотии, тя слиза с шише вода и измива фекалиите. Взема им пенсиите, явно не ги храни, защото не сме я виждали да им носи ядене", разказват още съседите. 

Потърсихме сестрата на болната Йорданка Нишанова за коментар, но тя не бе открита.

От шизофреничките няма мира и през нощта

От шизофреничките нямало мира и през нощта. Съседка, чийто апартамент е само на една стена разстояние от двете, не можела да мигне. 

"И нощем се карат, викат, бият се, хората наоколо не могат да мигнат. Дори имаме подозрения, че младата - Стоянка, е ударила навремето бабата с нещо по главата и я е убила. Тогава дойдоха тук много полицаи, но така и нищо не се разбра. Затова дъщерята стои заключена, защото явно е опасна", разказва още Бонка Делова. 

Думите й подкрепя съседката Донка, която показва изпълнителния лист на съда в Пловдив за принудителното лечение на двете луди. Стоянка и майка й Йорданка имат родственица, която живее няколко етажа над тях в същия вход. Комшиите подозират, че тяхната близка прибира пенсиите на двете шизофренички, но не се грижи изобщо за тях.


Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Мястото на психично болните хора не е между нормалните хора! Не може такива "болни" хора да са на свобода и да търмозят останалите! За съжаление "държавата" ни не предприема никакви мерки , по точно заведенията,които отговарят за тях! Не са позлените на обществото,а са само на вреда! Същият е проблема с циганите!
0
 
 
Аз там работя направо ужаса е неопикуем.вхоса мирише та се не трае
+1
 
 
Много откачалки се появиха напоследак
+4
 
 
"Защото ги вземат за 3 дни и ги връщат наново тук, а това е ужас, не мога да ви го опиша. " Шизофренията се лекува за 3 дни ? Само са отбили номера. Разбирам, че на никой не му плащат достатъчно, ама да оставиш хората да бъдат заливани с изпражнения, е прекалено брутално.
+5
 
 
Жените не са виновни ,че са болни.Вина имат институциите,които не искат да работят и ние,че търпим всичко това.
+4
 
 
Има един много ефективен начин, който е взаимстван от запада! Просто купуваш апартамента от този идиот! Ако не можеш сам, се събирате няколко съседа или всички, купувате го, а после си го продавате на нормални хора след ваша преценка. Така изгонихме една идиотка напълно нормална с 17 котки в тях. Събрахме пари, платихме и задълженията, намерихме и апартамент със същите като нея живущи. След това ремонтирахме закупеното от нас жилище, продадохме го на нормални хора и си направихме барбекю вече на чист въздух. Може да ви е смешно, но е решение.
+4
 
 
Да не живее фамилията на Бареков на този адрес ?
+2
 
 
значи имат достачно храна ! не са бедни !
+5
 
 
Народа се побърка!За всичко е виновно ши*аното правителство,ниските заплати,безработицата и още куп неща ни побъркаха като нация.И аз съм на път да превъртя,това не е живот.Дори на моменти сам си говоря.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: