ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Легнали полицаи или шумяща маркировка по всички големи булеварди в Пловдив заради джигитите
Автор: Диана Бикова 13:23 / 22.05.2024Коментари (18)5554
© Plovdiv24.bg
На всички големи булеварди в Пловдив да бъдат изградени инженерни съоръжения за намаляване на скоростта. Това е една от мерките, които ще бъдат предложени на община Пловдив да предприеме, с цел предотвратяване на пътни инциденти, съобщи на брифинг директорът на ОДМВР - Пловдив ст. комисар Георги Чергов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Идеята е обсъдена на кръгла маса на тема "Пътна безопасност", която се проведе в сградата на ОДМВР - Пловдив. По покана на ст. комисар Георги Чергов в дискусията участват административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратури и представители на неправителствени организации с ангажимент по темата. Целта на срещата е да се обсъди как да се подобри пътната среда в Пловдив и в населените места в областта.

Участниците в срещата се обединили около идеята да се изградят легнали полицаи или шумяща маркировка на всички главни булеварди в Пловдив за намаляване на скоростта и близо до пешеходните пътеки. Ще се направи предложение към община Пловдив и АПИ да се състави работна група с различни експерти за обследване на рисковите места, където трябва да се предприемат конкретни инженерни подобрения. 

Коментирано е увеличаване видеонаблюдението в областния град, като камерите да могат да засичат скоростта. 

Обсъдено е повече граждани да се включат в осъществяването на граждански контрол и да качват в платформи нарушения на пътя и на база на техните материали МВР да оказва административно-наказателна дейност. Подобна платформа вече съществува и е създадена преди около 1 година от Института по пътна безопасност. 

От страна на МВР ще бъде завишен контролът за нощните гонки. Пловдивската дирекция е направила постъпки за увеличаване на мобилните технически средства за контрол и, като една от най-тежките в страната, се очаква да получи достатъчно. 

Директор Чергов съобщи, че в резултат на използването на тези мобилни устройства увеличението на електронните фишове е с 60%. 

Кирил Драганов от Института за транспортни политики съобщи, че платформата функционира на база унифициран документ, със задължителни реквизити. Към нея има и мобилно приложение, където всеки може да подава сигнал за нередност. От Пловдив са постъпили 26 сигнала за превишена скорост и неспазване на дистанция, които са препратени към институциите и съответно са наложени санкции. 

На тази първа кръгла маса не е присъствал представител на община Пловдив. Работните срещи ще бъдат регулярни, а следващите ще се провеждат и в присъствието на медии.

Подробности гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 68
15.06.2024 »
13.06.2024 »
21.05.2024 »
06.04.2024 »
04.04.2024 »
01.04.2024 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
При легнали полицаи,тогава целият град ще бъде блокиран тотално.Предлагам, не отнемане на колата,а атнемане на жената.
+1
 
 
Стига сте се чудили ами се хващайте на работа и започвайте да ги слагате.Кмета и той да ги стяга,че 6 месеца освен селфита друго не е направил.Легнали полицаи има на ул.Даме Груев и според мен вършат добра работа.Баси и туткалниците пак чакаме да стане белята.
0
 
 
Каквото и да си говорим решението е внос на полицаи от Африка, и то от централна Африка, защото от Северна и Южна има и светли, та току-виж се оказали нечии роднини.
+4
 
 
Проблема е сериозен и ще се задълбочава още повече. Карах 8 години в Лондон и мисля ,че ако онази система за контрол ( КАТ не опражняват контрол ) влезне тук до след около месец около 70% от водачите ще останат без книжки ! Държавата ще фалира , до толкова са истървани нещата тук ! А най лошото е ,че има една група които са безнаказани и това основно са работещи в МВР и техните роднини, както се оказа и последния случай.
+1
 
 
Камери и жестоки глоби! При каране с повече от 80 км/ч в града, да се отнема книжката и колата!
-1
 
 
Потърсете в интернет новина "ВАС забрани изграждането на легнали полицаи". Да ги правят и после да ги обжалваме и да ги махат.
+3
 
 
Легналите полицаи са изпитано и действащо решение, там където се караше със 70 в Белащица, сега се минава с под 30, или ремонтираш каруцата, работи! Камери и глоби за всякакви други нарушения!
+2
 
 
Скоростни камери из целия град,един щаб и 10 човека да се сменят.Само с глобите за един ден ще се издържат 1 година,останалите средства за подобряване на пътищата в града.Толкова ли е трудно??? Аз ще го направя за 1 месац само
+2
 
 
С още по-голям успех може просто да оставят настилката да се разбие, тогава съвсем няма да има нужда да работят, нито строителите, нито полицаите. Пълно невежество цари в ръководството!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Електронно таксуване в градския транспорт
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: