ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Култови заведения на тотална аванта за сметка на общината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:04 / 13.05.2010Коментари (30)9520
© Plovdiv24.bg
1 600 000 лева дължи на общината заведението "Симфония" в Цар Симеоновата градина. Не са плащали наем за масите на открито върху 600 кв. м. цели 13 години - от 1997 насам, когато обектът е бил продаден от тогавашния кмет Спас Гърневски.

Шокиращите данни съобщи на брифинг заместник-кметът Александър Константинов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Близо от месец по разпореждане на Районна прокуратура общината извършва проверка дали се спазват изискванията за преместваеми обекти за увеселителни, търговски и други дейности. 30 обекта са проверени досега, сред дребните нарушения има и драстични случаи за неспазване на правилата.
 
Когато е била продадена въпросната "Симфония", купувачът й е имал право да ползва споменатия терен и да заплаща наем за него. И друго основно изискване е имало - да поддържа водните площи на езерото, включително и пеещите фонтани, за които на практика се напъва общината и ръси пари след пари, да се грижи за зелените и паркови площи. После обаче обектът бил препродаван няколко пъти под условие да се спазва първоначалният договор. В общината до момента не е постъпило нищо. Нищо не са вложили и собствениците в поддръжката на околното място. На всичкото отгоре са обсебили незаконно публична общинска собственост и са я превърнали в паркинг.

Ресторантът "Розенхоф" в Дондуковата градина изобщо няма разрешение да ползва общински терен за маси за открито сервиране. Имало някакъв договор, който после бил прехвърлен на трето лице, последвал анекс за продължаването му от 2 на 10 години, трябвало за площ от 220 кв. м. да се плаща наем в размер на 1700 лева, като инвестициите се приспадат от него. Според лицензиран оценител, балансовата стойност на извършените ремонти е за 329 хиляди лева. Продължава изясняването на финансовите взаимоотношения между общината и наемателя.

С трайни конструкции са се обградили без разрешение други култови обекти като "Арена", "Кастело" и масите на открито към хотел "България", разположени на Главната улица, които се държат от фирма "Алиби 99" ЕООД, представлявана от Албена Атанасова. Там имало одобрени схеми с разрешения за ползване на маси за открито сервиране, но не и за заслони над тях. Общината вече е изпратила писмо на собствениците и на наемателите да се вместят в изискванията.

С трайни елементи са оградени и "Сентръл парк" 1 и 2, макар че бившият главен архитект Емилия Божкова е разрешила единствено поставяне на навес на масите за открито сервиране. "Сентръл парк" в Цар Симеоновата градина например можело да ползва навес за близо 120 кв. м. върху площ от 90 квадрата, а после се превърнал в заведение.

Общината е изпратила до големите нарушители предписания за спешно отстраняване на допуснатите нередности, в противен случай ще премине към принудителни действия.

"Не знам правени ли са през тези години проверки. По принцип те са в прерогативите на район "Централен". Лесно ми е да разсъждавам имало ли е корупционни схеми, защото в общината съм от година. Резултатите от проверките са шокиращи", призна Константинов.

Двама души в момента са ангажирани с проверките, предстои да бъдат обходени още стотици обекти. Ще бъде разпоредено на районните кметства също да пристъпят засилено към своите контролни задължения. Константинов предполага, че по много от случаите сериозно ще се заеме прокуратурата, а някои навярно ще влязат и в съда.


(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 11
23.04.2013 »
08.03.2011 »
04.10.2010 »
12.08.2010 »
03.08.2010 »
29.07.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на D J
премахни филтъра

+2
 
 
Цецо е прав донякъде с трибуналите. Но по късата процедура и бегом към стадиона за среща с другаря Калашников..... Само така ще се въведе ред в тая разкапана държава!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: