ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кулинарни изкушения за пловдивски журналисти | ||||||
| ||||||
Отпечатана е по повод Седмицата на турската кухня, която се провежда от 21 до 27 май в цял свят под егидата на турския президент Реджеп Таип Ердоган и съпругата му Емине Ердоган. Друг екземпляр, по-обикновено издание, предстои да бъде подарен. Пред журналистите бяха представени пет традиционни турски ястия, включени в книгата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Представеното меню е характерно за района на Истанбул - предястията са сарми с лозов лист и вишни, артишок със зехтин, основните ястия лаврак със задушени зеленчуци и любимото ястие на султаните от ХIХ век агнешко/телешко върху канапе от патладжани, десертът по традиция е ашуре. Синем Кюнгерю обясни, че менюто е специално подбрано и не е идентично с класическото обедно или вечерно меню. Вековната традиционна турска кухня съвпада със съвременните разбирания за здравословна и качествена храна. Петспепенното меню бе приготвено от известния шеф Рамзи Гюрен, който поддържа собствен блог и страница в интернет с над 200 000 последователи. Десертът ашуре трябва да се подели поне с още 10 семейства. Свързан е със сподяленото, единството и солидарността, които се виждат в Пловдив, каза генералният консул Корхан Кюнгерю. Дипломатът съобщи, че се работи по разкриването на авиолинии от Пловдив до Истанбул и Бурса, но към момента няма конкретно развитие по темата. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Пловдив:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
18-годишна шофьорка прегази две момичета в Пловдивско!
11:26 / 07.05.2024
Сестрата на Маги от "Ергенът" - невероятна красавица
08:42 / 06.05.2024
Къща или бебе? Певецът Миро готви изненада
11:47 / 06.05.2024
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!
15:57 / 07.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета