ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Костадин Димитров: Пловдив трябва да се разраства хоризонтално
Автор: Йоланда Пелова 12:38 / 11.10.2023Коментари (8)6474
© Фокус
Костадин Димитров, кандидат за кмет на град Пловдив, издигнат от ГЕРБ, в интервю за предаването "Лидерите говорят – стратегии на фокус" на Радио "Фокус"

Радиоверига "Фокус",  Агенция "Фокус" и "Медия груп 24" започнахме поредица от видео- и радиоинтервюта с водещи кандидати за кметове на големите български градове. Днес в студиото ни е кандидатът на ГЕРБ за град Пловдив Костадин Димитров. Неговата програма включва три основни точки, но с него ще говорим за шест основни стратегии.

Здравейте, г-н Димитров
Шестте стратегии, за които ще говорим с вас: "Градоустройство и инфраструктура", "Чисти, зелени и умни градове", "Град - приятел на децата", "Пътна безопасност", "Здравеопазване" и "Отворено и прозрачно управление". Г-н Димитров, предлагам ви да започнем с първата стратегия, която ще приложите, ако утре седнете в кметския стол. "Градоустройство и инфраструктура", кои са основните проблеми на град Пловдив?

Всички пловдивчани знаят, че в момента имаме транспортен проблем. Започнаха немалко ремонти, които са с неясен край. Това, което трябва да се направи веднага в Пловдив, е решаване на проблема с транспортния трафик. Имаме квартали, които са буквално затворени от всички посоки. Това са кв. "Южен" и кв. "Северен".  Стратегически погледнато обаче развитието на града ни е свързано и с намиране начин за свързаност между отделните квартали. Ако от идейна гледна точка е важен Околовръстният път на Пловдив и възможността да минете покрай града, а не през него, отивайки към Родопската яка, то свързаността на кварталите също е важна, защото съгласете се, но да преминеш от "Южен" към "Тракия" си е приключение.

Ако бъде затворен и булевард "Кукленско шосе", който е в ремонт в момента, но поради някакви причини е спрял, то тогава преминаването ще е още по-трудно. Така че една пътна свръзка, един маршрут, който дава директен достъп между двата квартала, е важен.

От друга гледна точка, бул. "Северен" е от стратегическо значение. Бях на предизборна кампания в квартала и мога да кажа, че "Брезовско шосе" е затворено, имат проблем търговците, които са там в търговиите, има фалирали бизнеси. И това е много лошо, защото в днешно време пътят да ти е затворен, когато имаш бизнес, наистина е неприятно и води до лоши последствия. Ние се ангажираме с това не само да отворим колкото се може по-бързо "Голямоконарско шосе", с това да решим проблема с "Брезовско шосе", с това да започнем така чакания ремонт на "Рогожко шосе" и да започнем процедура по изграждането на бул. "Северен", където вече имаме готов идеен проект. Всъщност, важен е и мостът, който предвиждаме в нашата програма, продължението на бул. "Копривщица".

Говорите за Бетонния мост?

Не. Говоря за нов мост над р. Марица, ще дойда и до Бетонния мост, ще стигна и до тази тема. Новият мост над р. Марица е важен, защото той не само свързва два квартала, той дава изключителна възможност от София директно да се свържеш, да стигнеш до кв. "Западен". Като казахте Бетонния мост, там имаме пробив на гарата, който някак си запуши "Христо Ботев". Говоря ви детайли, защото искам пловдивчани ясно да чуят, че  ние сме запознати с всеки един проблем, който ги касае тях.

Проектът за пробива е свързан с проекта за преустройване на Бетонния мост и ние трябва веднага да имаме среща с министъра на транспорта и да настояваме за това, ремонтът да е възможно в най-кратки срокове. Ако могат да се разминат двата проекта, да бъде пусната едната артерия, и след това затворена другата, ще бъдат доволни жителите на "Кючук Париж".

От стратегическо значение е не само инфраструктурата. Пловдив се разраства, но се разраства в средата, разраства се вътре в самия град, разраства се вертикално. Ние трябва да се направим всичко възможно той да се разраства хоризонтално. И спазването на всички строителни норми при новоизграждащите се кооперации, жилища, жилищни блокове, трябва да е приоритет в нашата програма и това сме го казвали няколко пъти вече.

Г-н Димитров, вие сте опитен кмет вече 3 мандата на район “Тракия" в Пловдив, от 2011 година насам. Преди това сте работили като заместник-кмет в район "Централен", вицепрезидент също така на Българската федерация по таекуон-до ITF. ГЕРБ ви гласува доверие, на какво отдавате това нещо, това решение на партията? Борисов спомена, когато ви представи за кандидат на пресконференцията, че сте тих и мълчалив човек, но пък работлив.

Стигнахме до тук, това са градиращи етапи от развитието. Първо, аз благодаря на Изпълнителна комисия, на всички членове на партия ГЕРБ в Пловдив, които ме номинираха. Благодаря на генерал Борисов за гласуваното доверие. Между другото, аз и 2019 г. бях номиниран с най-много гласове възможни за кмет на града. Сега, в случая смятам, че по-трудната стъпка ще бъде да спечелим изборите, а най-сложното ще бъде да управляваме добре. Защото имаме много проблеми, решението на които трябва да започне с много силен старт.

Не говорим само за транспорт, чистотата в Пловдив през последните 4 години не е на това ниво, което аз бих искал. Една от причините да се съглася, винаги съм казвал, е това, че от това положение, в което аз бях като районен кмет, проблемите, които зависеха от мен, съм ги решавал на 100 процента. Но тези, които са по някаква причина независещи от районния кмет, ми беше доста трудно да намеря решения. Визирам озеленяването, визирам транспорта, проблеми с водоподаването. Така че съм силно мотивиран, когато имаме възможност и позиция от по-висока стълбичка да решаваме проблемите, да имаме по-голяма успеваемост и разбира се, по-лесно за решаване.

Г-н  Димитров, споменахте канализацията, водоснабдяването, важни теми и важни проблеми. Къде в Пловдив, шестте района, знаем кои са те, има необходимост този проблем да бъде решен?

Започваме веднага, синхронът между Общината и държавното предприятие "ВиК" е сложен. Аз успях на няколко пъти да го реализирам като съвкупност между двете институции и да направим преасфалтиране на инфраструктура, където бяха сменени преди това водопроводът и канализацията. Предстои такава подмяна и на бул. "Кукленско шосе", примерно. Свързаността между институциите е много важна в момента.

Показал съм в годините диалогичност, показал съм, че мога да чукам на чужди врати и да отстоявам интереса на пловдивчани и жителите на район "Тракия". От това трябва да си вадим извода дали ще успея занапред.

А що се отнася до паркирането, зоните за паркиране, на какво ще обърнете внимание вие и каква стратегия ще приложите?

Смятам, че паркирането като проблем трябва да го изкараме като позитив. В "Тракия" успяхме да синхронизираме близо 2000 места, запазени от гражданите, където те си плащат една такса. Навремето имахме успешна политика с премахването на гаражите и така да се запазят паркоместа. Паркирането както има невъзможност за паркиране и ние трябва да създаваме възможност на гражданите да паркират близо до дома си, трябва да се знае, че това е едно от доходоносните пера, което ще бъде и един ствол на община Пловдив за събиране на приходи. Смея да твърдя, че когато човек иска да си паркира близо до вкъщи и е готов да заплати за това нещо, ние не трябва да му казваме "не", а напротив, трябва да го стимулираме и колкото се може по-бързо да пълним общинската хазна и да задоволяваме изискванията на гражданите.

Споменахте обаче район “Тракия", вашия район, ако мога така да се изразя. Но ще обърнете ли внимание и на останали 5 района? 

Ние сме били винаги в много добри отношения и много добър екип бяхме всички районни кметове. Дори и през предходния мандат, няма да крия, тогава имахме няколко конфликта с кмета на града, но винаги сме работили заедно. И повярвайте ми, аз съм живял с техните проблеми, така че няма тема, която да не сме обсъждали било то на някое от нашите събирания или в неформална обстановка. Така че съм запознат с проблемите на повечето квартали. Скоро бяхме в кв. "Коматево" и гражданите си казаха каква им е болката, бяхме и в "Северен", предстои обход на "Източен", "Западен" и район "Централен".

За да се запознаете с цялата картина в детайли?

Тя картината ми е ясна. Многократно сме имали дискусия с колегите районни кметове, така че цялата картинка по детайл е нещо, което ние познаваме от доста време.

"Лидерите говорят" днес на фокус е Костадин Димитров. "Лидерите говорят" е безплатен формат на Агенция, Радио "Фокус" и "Медия груп 24", говорим си за шест стратегии днес с Костадин Димитров, кандидатът за кмет в Пловдив на партия ГЕРБ. Продължаваме сега към втората стратегия на г-н Димитров, а именно за "Чист, зелен и умен град Пловдив"?

Тук имаме много какво да кажем. Знаете ли, ние по-трудния път го извървяхме. Когато говорим за разделно събиране например, много от нашите майки и бащи се върнаха от работа в чужбина. Те там са се научили на разделно събиране. Много от нашите връстници и млади семейства са модерни и събират разделно. Но какво предлагаме ние като услуга? Контейнерите за хартия са с малък отвор, хартията вече не е интересна и няма нужда отворът да е толкова малък, говоря ви за много важен детайл.

Контейнерите, които се за пластмаса, която се увеличи многократно като потребление, не могат да я поберат. Това изисква по-често събиране на разделните контейнери. Освен това, ние в града почти нямаме място за сметосъбиране, където не се е появило сметище. Тук трябва да се наложат и стриктни правила относно това кои излишни уреди къде трябва да се изхвърлят. Има график по районите, където "Чистота" се грижи много стриктно, но затягане на мерките по това всеки граждани да спазва правилата, наистина е от наш приоритет.

Освен това, има на много малко места подземни контейнери, това трябва да се увеличи като места за изхвърляне на боклуците от гражданите. Всъщност почистването на града, запрашеността ще ни бъде приоритет. И тук ние ще положим много усилия, при всички положения ще разчитаме на автоматизация на процеса, ще разчитаме на много по-добра квалификация на самите хора, които се грижат не само за почистването, но и за озеленяването. Съгласете се, че ако подредим озеленяването на града на някаква етапност, то имаме един път грижа за зелените площи, след това събиране на листата.

Често се случва гражданите да подрежат или да съберат листата си есенно време и да ги складират близо до мястото за отпадъци и това разделяне на общинско предприятие "Градини и паркове" и общинско предприятие "Чистота" поставя така условията, че единият отпадък бива прибран, а другия чака другото предприятие да го прибере. Тук ще окрупним отговорността и ще бъдат прибирани всички отпадъци от едно предприятие, надявам се, за в бъдеще.

За "Зелен Пловдив" какво ще направите? Има ли необходимост гр. Пловдив от още паркове, и места за отдих? И къде има възможност да се направят такива?

Ние показахме в годините, че имаме грижа към зелената система. Единственото по рода си увеличаване на парковете със 70 дка.  Изграждане на изключително удобен, приятен, модерен нов парк 20-19 и в центъра на кв. "Тракия", започване на работа по парка "Кан Крум". Зелените площи ще ни бъдат приоритет и ние сме го показали в миналото. Още повече, че в парковете, ние успяхме в Общия устройствен план да обособим още 2 имота, които да бъдат част от парка.

Имали сме години, когато с помощта на дарители сме засявали над 1000 дръвчета в кв. "Тракия". Това ще продължи като инициатива и зелените площи, някак си трябва да надградим системата. Досега си мисля, че инфраструктурата, ако е важна, то зелената площ до самата инфраструктура е също толкова важна. Дървото, посадено до булеварда, ни е важно, колкото и самия булевард - Пешеходната алея ни е важна, колкото и градинката до пешеходната алея. Така че там ние ще насочим нашия фокус и си мисля, че модерно озеленяване с много поливни системи, с адекватна грижа за всички зелени части, които са на град Пловдив е това, което трябва да предоставим на пловдивчани.

И на нашите дечица, нашето бъдещо поколение. Така преминаване и към следващата стратегия "Град-приятел на децата". Пловдив със сигурност е приятел на децата, но какво още може да се направи? Знаем, ние сега се намираме в София с вас, тук има проблем с детските градини, няма достатъчно места, ръководствата, властимащите правят необходимото, строят се детски градини, отвориха се много частни такива, също така. Но в Пловдив знам, че има сходен проблем. Какво ще направите вие във връзка с това? Каква стратегия ще приложите за децата, за най-малките и грижата за тях?

Тук отново мога да дам пример. 2019 г. ние имахме проект за детска градина в кв. "Тракия". Успяхме да го реализираме с помощта на Община Пловдив, но когато май месец имах посещение в Голяма община ми казаха, че няма да можем да я отворим през септември. Ние положихме много усилия да организираме поръчка по обзавеждане и всички необходими детайли, за да може тя септември месец да бъде отворена. Не знам защо, отново се бавим с това разкриване на над 200 места в детските градини в "Тракия" и в Пловдив.

Не ви ли дадоха обяснение защо?

Има си някакви технически причини, но съгласете се, че едно добро планиране може да даде ясна визия за това кога ще отворим градината и кога ще пуснем децата. Изпускаме сроковете септември месец над 50 деца не можаха да се възползват от това бижу, което сме направили в квартала. Така че по оперативните програми има много възможности и аз съм сигурен, че проблемът с детските градини и яслите, той е намалял драстично, но ще бъде решен.

Тридесет години нямаше нова детска ясла и 2012-2013 г. ние открихме такава като приказка. Така че тук ние можем да кажем, че програмата си върви, напротив, с едно много добро планиране можем да засилим темповете и да открием колкото се може повече детски заведения. Още повече, че града разполага с терени за такива и ако имаме добро финансиране и планиране, можем да имаме много голям успех.

Можем ли да кажем къде са тези терени, в кои райони?

Аз мога да кажа, че предстои откриване на много детски градини. Някак си местната управа в лицето на Здравко Димитров започна много инфраструктурни проекти, но не можа да ги завърши. Така че ще имаме възможност да открием доста такива както в другите квартали, така и тези, които са в "Тракия".

Добре, преминаваме към следващата стратегия "Пътна безопасност" много важна тема, г-н Димитров, вашата стратегия и какво ще направите, ако утре седнете в кметския стол?

Изключително насочено внимание към безопасността и сигнализацията на пешеходните пътеки. В годините бяха осветени някои от тях. Ние показахме, че имаме грижа. Мое беше предложението, примерно дежурния учител да излиза в пиков час, когато учениците идват, и по някакъв начин, както сме го виждали в чужбина, да превежда децата през пешеходната пътека. Такива практики трябва да се умножават в гр. Пловдив. Всички пешеходни пътеки трябва да бъдат обновени. Няколко пъти сме разговаряли с общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" за конкретизиране и фокусиране на проблематиката със сигнализацията на  пешеходните пътеки и там трябва да положим повече усилия. Може би боята трябва да е по-качествена, може би знаците трябва да са с по-светло отразяващи ефекти.

Осветеността в късните часове също ни е важна, важно е и по някакъв начин да има превенция в тази посока. Ние сме направили много зони, където децата могат да се обучават по безопасно движение в детските градини. Имаме такива ситуирани и в парковете, и това ще го направим и във всички градини в гр. Пловдив.

Мисията на радиоверига "Фокус", Агенция "Фокус" е да намалява жертвите по пътя. Като говорим за това, говорим и днес тук в “Лидерите говорят" с Костадин Димитров, кандидат за кмет на ГЕРБ за Пловдив. Г-н Димитров, казахте ефективност от мерки за борба с пътната безопасност - пешеходни пътеки на първо място, по-качествена боя, повече внимание да се обърне там, а друго какво може да се направи? Знаем преди 15 септември се правят акции, но не трябва ли постоянно да имаме, всеки месец?

Тук е много важно да се удовлетвори желанието на гражданите. Много често получавам въпрос на терен, който звучи, може ли да си сложим легнал полицай? Може ли да си сложим някаква неравност?

Облекчаване на изискванията и синхронизация с КАТ, относно препятствията, които ще намалят скоростта е от изключителна важност. Още повече, че има места в града, които някак си е урегулирано предимството, но по никакъв начин самите шофьори нямат превенция, нямат нещо, което да ги стресне и да ги накара автоматически да намалят скоростта.

Нека да кажем няколко ключови места такива в Пловдив?

В "Тракия" има толкова много кръгови и там опитът ми в годините да намаля скоростта беше неуспешен. Единственият път, където успяхме и от тогава няма катастрофи, това е на кръговото на Околовръстното, наричаха го "Кръговото на смъртта" и там имаме успешна практика, откакто сложихме тези наши неравности, нямаме катастрофа и съм благодарен на това, което направихме, и на граждани, които спазват правилата за движение по пътищата.

Казахте, че има няколко такива в Пловдив ключови кръстовища, на които може да се намали скоростта и до колко? Нека малко по-подробно да разкажем?

Превенцията е важна. Важно е да се намалява скоростта не само като знак, не само като указание, а и да има някаква автоматизация на процеса, нещо, което да събуди шофьорите, когато те са улисани в ежедневието. Така че тук по-скоро бихме казали, че намаляването на скоростта трябва да е с шумна настилка или с препятствия, които да намаляват тяхната ускореност.

Като говорим за превенция, как ще стимулирате водачите да шофират по-безопасно, и разбира се с ум да го правят всичко това?

Може би тук отговорът е камери. Камери и санкции. Знаете ли, в Пловдив някак си не се случи този голям проект за видео наблюдението. Някак си не можаха да се поставят камери на всички кръстовища. Аз в момента реализирам един такъв проект, пак в "Тракия", който ще обезопаси не само един булевард, ами ще бъде препятствие за тези младежи, които участват в гонки. Така че камерите трябва да бъдат стимул и всеки един общински ръководител трябва да знае, че това е превенцията. Ние ще положим много усилия за реализиране на този проект, като трябва да се знае, че реализирането в пълен мащаб, ако е трудно, ние ще започнем район по район и да се надяваме, че по-голямата безопасност ще е това, което ще бъде постигнато с видео наблюдението.

Споменавайки за този голям проект с видео наблюдението и  поставянето на камери навсякъде в гр. Пловдив, какви други ключови важни инфраструктурни проекти са налице и ще се заемете с тях, ако утре седнете в кметския стол?

Винаги сме казвали, че река Марица е нашето съкровище. Винаги сме казвали градът на седемте тепета. Не знам кога за последно сте ходили на някой от нашите хълмове и кога сте виждали гледката отгоре. Недостъпността на тези красоти и това, че в момента река Марица от един позитив за града и за Тракийската низина се е превърнала в една джунгла, която има нужда от обезопасяване. Повярвайте ми, ние се чудим как да обезопасим реката, а не се опитваме да надграждаме това, което е тя за пловдивчани. Тук, ние ще положим много усилия за това да стартира някакъв проект за река Марица. Ще положим много усилия за това хълмовете да бъдат привлекателно място. Скоро имах разговор с пловдивски общественици, които ме молеха да спасим растителността по тепетата, поливни системи и грижа адекватна за нашето богатство, това, което предлагаме за в бъдеще, надяваме се наистина пловдивчани да го оценят като стратегия.

Друг проект инфраструктурен, освен Марица, видео наблюдението?

Разбира се, важни са и транспортните връзки, за които ние споменахме. Но културно-историческото наследство.

Много важно и ключово за град Пловдив.

Да. Бях на Античния форум, където нашите предци са се събирали преди години. Знаете ли, че от центъра на града, минавайки през разкопките, минавайки през различни епохи от развитието на най-стария жив град в Европа, ние стигаме до Базиликата. Прекрасно място, което в момента е непосещаемо. Буквално на крачки от Главната, която гъмжи от народ, имаме прекрасно местенце, където да се наслаждаваме на артефакти и то не е посещавано от пловдивчани и от туристи. Там трябва да положим повече усилия, за експониране на всички разкопки, които ние сме направили в годините. За това да покажем различните слоеве на развитие на града и за това не само туристите, но и пловдивчани да прекарват приятно свободното си време.

Говорейки си за тези големи проекти и важни за пловдивчани, какво е важно да отбележим за прозрачното управление? Как вие ще следите за него - вашата стратегия за "Отворено прозрачно управление"?

Аз съм сигурен, че пловдивчани ще следят за него. Аз съм сигурен, че всяка една моя грешка ще бъде ясно показвана. И в годините сме показвали, че си коригираме грешките и можем да бъдем много близко до тях. До тук не е имало сряда, в която аз да не съм приемал жители на квартала, и не само. Напоследък, много пловдивчани идваха в "Тракия", за да им бъде решен някакъв проблем. Близостта до хората ще бъде приоритет, както е била и досега.

Надявам се, тук да успеем да направим по-мениджърски подход, така че да имаме тази близост не само в Централната градска част, не само в Голяма община, а и във всички райони и кметства, за което ще настоявам пред колегите районни кметове за в бъдеще и разчитам на тяхното съдействие в тази посока.

В началото на нашия разговор, аз споменах, г-н Димитров, че три са основните ваши точки, вашите мотиви да се кандидатирате за кмет. Те са свързани именно с грижата за хората, нали така и детайла, който много пъти споменахте в нашия разговор. Грижата за хората, важна стратегия “Здравеопазване", каква ще бъде вашата в тази посока? Достъпност до здравните услуги, има ли необходимост гр. Пловдив повече да обърне внимание на този важен сектор?

Общинското здравеопазване трябва да е приоритет. Ние имаме проблем със Спортния диспансер, зона, която е близо до спортното бижу на България - Гребен канал, Спортното училище, спортни зали, спортни игрища, стадион "Пловдив". И там, някак си свързаността се счупи, някак си нямаме пълното обхващане на спортистите, а и не само.

Представете си, ако всички деца превантивно минат през едни прегледи през този диспансер. Тогава ще можем да вдигнем нивото на диспансера, а и децата ще могат да имат едни резултати, които ще им покажат в коя посока  да се движат, дали повече трябва да спортуват. Как е тяхното хранене? Тази превенция е изключително важна за нас. Кожният диспансер, няколко пъти помагаме на водителя, на управителя на Кожния диспансер за неговото спасяване, за малките ремонти, които са направени там. Знаете ли, че той е единствен за района на Пловдив, така че там също трябва да насочим нашите усилия. Различните ДКЦ-та, които са по кварталите и градските болници също ще ни бъдат приоритет.

С г-н Димитров си говорихме на първо място за "Градоустройство и инфраструктура",  "Чист, зелен и умен град"  Пловдив, "Град приятел на децата", "Пътна безопасност", "Прозрачно управление" и не на последно място “Здравеопазване". Г-н Димитров, искам да ви помоля да се обърнете към камерата и да пожелаете нещо на вашите избиратели, граждани, съграждани и приятели.

Пловдивчани, нека да вдигнем духа на нашия град. Гласувайте в изборния ден с бюлетина № 7 за кмет на града, за районен кмет, и за общински съвет.



Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Жо7
премахни филтъра

0
 
 
Всеки един кмет започва предизборната си кампания с разширяването на Пловдив и никой нищо не е направил до сега. Не го казвайте, ако не можете или не искате! Хората си чакат обещанията!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Алексей Навални почина
Великден 2024 г.
Спортен риболов
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: