ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кошмар на спирка в Пловдив, оправданието - училище?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:23 / 01.03.2024Коментари (1)9083
© Facebook
Пловдивчанка повдигна доста наболял въпрос, свързан с паркирането на автомобилите, които стават все повече в нашия град. Този път казусът е относно паркирането пред спирките на масовия градския транспорт, видя Plovdiv24.bg във фейсбук групата "Забелязано в Пловдив" .

Да не би правилникът за движение да се е променил без да разбера?", пита жената, която е публикувала видео и снимка от спирката на бул. "Цар Борис III Обединител" след Тунела, посока Панаира.

"На спирка на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници други пътни превозни средства могат да спират за слизане или качване на пътници само ако не пречат на превозните средства, за които е предназначена спирката. Престоят на таксиметрови автомобили с цел очакване на пътници е забранен. Глобата при нарушение е 50 лв", гласи чл. 183. ал. 4 от Закона за движение по пътищата.

Пловдивчанин обаче успя да предизвика доста коментари с това, което написа под въпросната публикация. Според него:

"В Пловдив няма BUS ленти. Означението BUS e само за спирката. И нищо не е нарушено. Това че общината си е разграфила места за паркиране в крайна дясна лента си е нарушение на общината не на водачите. А сега видях че водача е спрял на спирката на аварийни. В нарушение е да."

"Да вече всеки може да си кара както му е кеф без да плаща застраховки данъци и без да спира на ченгетата, дори ако може е желателно да ги бие , папата отмени всички закони и държави вече сме свободни"

"Няма правилник, няма държава."

"Ежедневие. На всяка спирка е така"

"Те не, че автобусите спазват правилата. Аз лично всеки ден си ги псувам яко. По "Вапцаров" се спира на последната спирка преди кръстовището кога в дясна ,кога в лява лента. От там в лява лента почти до "Коматевско шосе", за да се изпревари колоната и яко бутане и навиране за на дясно."

Пловдивчанка обяснява причините за наличието на автомобили: 

"Предполагам, Ви е ясно, че нагоре по стълбите има училище? Старият град е забранен за родители без връзки, а децата им трябва да стигнат до училище. Деца под 12 години - трябва да са придружени от родител. Там колите спират за минута колкото децата да слезнат от колите, но явно търпимостта и разбирането към другите Ви липсва - пък било и за деца да е."

"Ела в Германия и карай в бус лентата и спри на спирка и да видиш какво ще ти се случи, прочети законите и тогава коментирай, че като ти гледам коментара ми се драйфа и всички са в нарушение не само този който е пуснал аварийките, смях, смях, смях, ужас .... и на такива им се дават книжки"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Точният
премахни филтъра

+1
 
 
Положението ще се оправи, когато започнат да се налага контрол, глоби и ПАЯК. Иначе няма оправяне..Лошото е, че институциите не обръщат никакво внимание на нарушенията в Пловдив. Това е факт и е така всеки ден. Трябва да има убит, ранен или бой за да дойде МВР..иначе си правят пас. Затова ще има и саморазправа до дупка...Има едно просто правило...Когато държавата отсъства, хората са тези, които взимат нещата в свои ръце.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: