ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът бе домакин на новия турски посланик
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:39 / 16.02.2011Коментари (5)2644
Днес кметът на Пловдив Славчо Атанасов се срещна в сградата на общината с посланика на Република Турция Н.Пр. г-н Исмаил Арамаз, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Срещата, продължила близо час и половина, се проведе в кабинета на градоначалника на Пловдив. След приключването на срещата Славчо Атанасов каза, че разговорът с Н.Пр. Исмаил Арамаз е протекъл в много приятелска обстановка. Стана ясно, че е обсъждан отново въпроса за станалата вече прословута авиолиния Истанбул-Пловдив.
 
"Н. Пр. ще окаже пълно съдействие от страна на Република Турция, за да може това най-после да стане факт. По този въпрос работеше и неговият предшественик. Аз като кмет на Пловдив ще търся съдействие от нашето Външно и Вътрешно министерство, защото от турска страна проблемите не са толкова много, колкото са от българска", каза Атанасов като визира проблема с издаването на визите за турските граждани. А такъв проблем има, защото България е външна граница на Европейския съюз.

Кметът сподели личната си идея тези визи да се издават на самите летища. Според него за това трябва МВР и МВнР на България да седнат и да се разберат най-после по този проблем.

"При положение, че двама турски посланика са ангажирани с въпроса, аз смятам, че най-после МВнР ще прояви интерес . Аз ще подготвя официално писмо, за да може проблемът с визите да бъде решен по най-бързия начин", допълни още Славчо Атанасов

Мнението на кмета на Пловдив е, че при съвременната електроника и на двете държави, никакъв проблем не представлява за секунди да се провери на летището дали дадено лице е криминално проявено или не е.

"Авиолинията Истанбул-Пловдив трябва да стане факт, за да могат наши пловдивски бизнесмени да летят с полет до Истанбул за половин час и в същото време повече турски граждани да могат да идват и да посетят нашите исторически забележителности, защото аз смятам, че Пловдив има какво да покаже, както и да посетят и казината в града", категоричен бе Атанасов. 

Стана ясно, че Н.Пр. Исмаил Арамаз идва в града ни за първи път. В най-скоро време, в близките 2 или 3 седмици, той отново ще посети Пловдив и кметът  Атанасов лично се ангажира да му бъде гид, защото смята, че Пловдив притежава в исторически план безценни антики. Като пример градоначалникът даде Археологическия музей, в който има експонати, които ги няма никъде другаде по света. 

"Авиолинията може да стане факт до няколко месеца, ако нашето външно и вътрешно министерство се ангажират малко по-сериозно по въпроса", завърши Славчо Атанасов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: