ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът: Ние знаем, ние можем, ще бъдем една успешна културна столица, явно атаките от София няма да спрат
Автор: Мариана Панчева 11:37 / 25.08.2016Коментари (39)16086
© Plovdiv24.bg
"През последните дни в Пловдив много нихилистично се поведохме по някои софийски медии, по различни интелектуалци и лидери на мнения в София за това дали Пловдив заслужава да бъде Европейска столица на културата, има ли Пловдив капацитет да бъде Европейска столица на културата и опазва ли Пловдив своето културно-историческо наследство. Явно тази болка, която се таи дълбоко в сърцата на някои приятели от София, няма да спре до 2019 година и при всеки един повод ще получаваме подобни атаки." Така кметът Иван Тотев коментира нападките срещу града под тепетата, появили се дни след пожара в тютюневите складове, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Искрено се надявам, че пловдивчани и пловдивската общественост не само няма да се водят по това говорене, а ще опровергаваме с работа всички тези тези.

Пловдив със сигурност може да се гордее като градът в България, който полага най-големи усилия за опазване на наследството си. И това не са голи приказки, а подкрепени с бюджета на Общината и финансовите ресурси, които отделяме всяка година за развитие, опазване и реставриране на нашето културно-историческо наследство", категоричен бе Тотев. 

Той изтъкна, че Община Пловдив заделя милиони левове на година - така например средствата, вложени от страна на Общината само за Раннохристиянска базилика са над 5 млн. лева, а целият проект е на стойност над 10 млн. лева. Отделно - за Стария град Община Пловдив дава стотици хиляди лева, а за Природонаучния музей - една от най-старите общински сгради в България - са отпуснати 2 млн. лева.

"Това са средства, които не може да бъдат видени вложени като инвестиции в опазване на културно-историческото наследство на много места в България", категоричен бе той и сподели, че е лошо пловдивчани да се водят по течението на подобни мнения, идващи от Северозапад на Пловдив. 

"Ние трябва да имаме един много аргументиран отговор на това. И той е - да, ние заслужаваме да бъдем културна столица. Да, ние имаме капацитет да бъдем културна столица. Ние знаем, ние можем и ние ще бъдем една успешна културна столица", категоричен бе Тотев.  

По думите му Пловдив е град, който превъзмогва всичко и върви напред с бързи крачки. Затова и няма никакво съмнение, че Тютюневият град ще бъде една от емблемите през следващите години.

А грозните гаври с Пловдив, появили се след пожара, кметът определи с думите "обида". 

"Когато се правят карикатури с Пловдив в навечерието на Съединението, то това е обидно за нас, защото точно ние сме градът, отказал да бъде столица." 



Още по темата: общо новини по темата: 110
01.02.2022 »
24.11.2021 »
29.11.2020 »
12.10.2020 »
09.10.2020 »
03.10.2020 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Dimitar Chukalov
премахни филтъра

0
 
 
Кмете, кмете, все някой ти е виновен... Какво общо има София с лакомията на цялата ти администрация?! Толкова ли няма една малоумна комисия да определи кои сгради са от културно значение и да започне да пише предписания и актове на немърливите собственици??? Явно няма, но за да е пълна картинката с бездънните джобове вероятно има и подпомагане всичко да се случва и сега щеш, не щеш ще събаряме, едва ли някой би се ангажирал да възстанови сградите, камо ли да ги направи по-приятни и естетически като за участие в Столицата на културата... Или ако това стане ще е на десеторна цена отколкото преди пожара! Но голямо важно, кучетата си лаят, керванът си върви (мафията си строи...)!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: