"Карнавал на приятелите" в ДГ "Мирослава"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:54 / 14.02.2018
4370
Празникът "Карнавал на приятелите" се проведе днес в ДГ "Мирослава", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Представители на вълшебното царство на приятелството бяха родители - Кралят и кралицата и тяхната свита, които разказаха интересна и вълнуваща история за цветовете и приятелството, където дъгата е знак за надежда, за приятелство и разбирателство, т.е дъгата е приятелство между цветовете, хванали се здраво за ръцете.

Децата дефилираха с радост в костюми на любими герои - Пипи Дългото чорапче, Котаракът в чизми, Червената шапчица, Снежанка, Елза, Батман, Спайдърмен и други, някои от които са изработени съвместно с родителите.

Интересни бяха посланията на всяка група - "За приятелството трябва да се борим всеки ден, то е свято като хляба от съдбата подарен", "Приятелството е магия, богатство, дар, благословия", "За ръцете се хванете, заедно се усмихнете и с приятели в игри, станете умни и добри" и други.

Пеейки песента "Да протегнем на някой ръка", малчуганите направиха кръгове на приятелството и разбраха, че заедно могат да обичат и да творят добро.

"Подобни празници дават възможност за разгръщане потенциала на детската личност, да се увличат с обич към добри дела, да проявяват чувство на милосърдие, приятелство и толерантност. Чрез тях се създават условия за позитивна среда и обща подкрепа на всички деца, възпитават се модели на общуване, емпатия и взаимопомощ. Ние възрастните - учители, родители, училище и общество сме модел на поведение за нашите деца и още от предучилищна възраст е необходимо заедно да възпитаваме добродетели и ценности особено необходими в днешно време, които искаме да имат те в утрешния ден", заяви директорът на ДГ "Мирослава" Радка Гъркова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).