ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
КЗП безпомощна пред "големите" компании, потърпевши отново гражданите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:04 / 09.03.2010Коментари (7)10487
В галерията към новината може да видите документите, предоставени ни от нашия читател. Там още на пръв поглед е видно как с много думи не се казва нищо и се избягва поемането на реална отговорност
Системно нарушение на подписания договор от страна на интернет доставчик и отказ на Комисията за защита на потребителите да съдейства за поемане на отговорност за това, доведоха пловдивчанин, редовен читател на Plovdiv24.bg, в редакцията ни. Проблеми с компанията Виваком имат мнозина потребители и това, макар да възмущава, някак си не изненадва мнозина от нас. Обаче липсата на адекватно съдействие от страна на КЗП за изясняване на иначе несложния случай, буди доста голямо недоумение. Още повече, че това е една държавна структура, която се издържа от нашите данъци и е създадена изцяло да защитава нашите права.

Конкретният проблем започнал, когато, 6 месеца след подписване на договора с БТК (преди да стане Виваком), нашият читател се мести да живее на друго място. Веднага пуснал молба за преместване на интернета, като за услугата заплатил таксата от 36 лева. Когато нетът му обаче бил активиран, започнали проблемите. Без претенции за скорост и трафик, интернетът просто изчезвал на кратки интервали от време. На седмица по няколко пъти техници посещавали адреса, но тъй като проблемът оставал, човекът поискал договорът да бъде прекратен на основание точка от общите условия от договора, регламентираща точно такива случаи. След като му отказали, той се обърнал към Комисията за защита на потребителите.

Оттам му казали първо да пусне жалба във Виваком. След като това било направено, но без отговор в законоустановения едномесечен срок, човекът отново отишъл в КЗП, където държанието на служителите било меко казано странно - все едно той не трябва да пуска жалба срещу тази компания. След това му предложили да се яви на помирителна комисия (междувременно 1-годишният договор с Виваком бил изтекъл и с плащане на всички задължения, човекът прекъснал връзката си с тях), на която обаче те нямали законови механизми да осигурят представител от някоя от тези компании "обвързани с армия от адвокати" (думите в кавичките са цитат на юрист от КЗП!).

На практика така и станало. От Виваком не изпратили човек и въпросът приключил със съвет от Комисията нашият читател да ги съди. Запитване до Комисията за регулиране на съобщенията също останало без отклик. Краят на сагата е такъв - човекът си е платил 6 месечни вноски за услуга, която не е ползвал пълноценно, получил е недвусмислени откази за съдействие от страна на държавните комисии и по-нататъшна битка би приличала на борба с вятърни мелници.

В галерията към новината може да видите и нивото на техническа поддръжка на Виваком. Таблото им в блока на потърпевшия едва ли ще издържи и на най-ниската стандартизация. Самото техническо обслужване, без значение дали на място или в разговор по телефона, също може да предизвика доста въпроси за качеството на предоставяната услуга. Едно от интересните изказвания в тази продължителна сага е, че са сменили модема на клиента си дистанционно.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на solle
премахни филтъра

+2
 
 
Здравейте на всички. Като чета коментарите, установявам, че явно съм изкарала голям късмет с КЗП. Имах проблеми с мобилния интернет на Глобул. Купих си една "сапунерка" с месечен наем за интернет 24 лева и огромни обещания и реклами от Глобул, че имат 3джи покритие из цяла пловдивска област. Да, ама - не!При пътуванията ми из Баня, Калофер, Бачково и т.н. се оказа, че Глобул нямат никакво 3 джи покритие. Даваха ми трафик ДжиПиеРеС (извинявам се, че не изписвам на латиница), с който трафик не може и един текстови файл да се изпрати по пощата, камо ли снимки или нещо по-тежко от 25 кабайта. От многобройните разправии с Глобул разбрах, че аз греша, а те са правите. В един от случаите им се обадих от Калофер. Намирах се на центъра в градчето и нямах никакво покритие, а операторката от Глобул ми спореше, че там имат 3 джи. Както и да е - установих, че сигурно на мен ми хлопа дъската, а Глобул както винаги са правите. Една подробност - от оператора категорично отказаха да разтрогнат 2 годишния ми договор без да платя накуп таксите за оставащата 1,8 година. Затова написах писъмце до КЗП-София. Пуснах им го по мейла. След няма и месец получих междинен отговор от КЗП. Веднага след това Глобул смениха тона - договорът ми бе развален, без да плащам такси за нещо, което не искам и не мога да ползвам. След още един месец КЗП излезе със становище, че операторът ще бъде глобен заради моя случай, както и заради подвеждаща реклама.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Пролетни бури удариха страната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мигрантски натиск към България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: