ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
КОЦ – Пловдив със 113% печалба
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:39 / 22.06.2023Коментари (1)1267
©
Комплексен онкологичен център отново е с най-добри икономически показатели сред лечебните заведения в Община Пловдив, като за втора поредна година дружеството е с най-висок ръст на печалба.  Счетоводният баланс показва, че Онкодиспансерът е приключил предходната година с печалба от 1 963 000 лева, въпреки големите капиталови инвестиции, които направи.

През 2022 г. от КОЦ Пловдив закупиха нов - последно поколение, линеен ускорител, с възможност за радио хирургия. През месец септември същата година апаратът бе въведен в експлоатация и до момента от него са се възползвали стотици пациенти. Технологията, която се използва  е уникална по рода си, защото е по-бърза, както при получаване на образ, така и при третиране на пациента с най-щадящото лечение.

През същата година бяха закупени и така необходимите апарати за образна диагностика, апарат за измерване на костна плътност и тъканен процесор за обработка на биопсичен материал и др.  Бяха подменени и специализираните столове за химиотерапевтично лечение.

"Инвестициите, които направихме през 2022 г., надхвърлят няколко милиона лева, но въпреки това дружеството, което управлявам, бележи ръст на печалбата от 113 %, спрямо 2021 г. Смея да твърдя, че този ръст се дължи на добрата инвестиционна програма, която представих в началото на своето управление и на добрата ни съвместна работа с всички отделения. След прецизен анализ на нуждите на пациентите ни, ние избираме в каква апаратура да вложим средства.“, заяви управителят на лечебното заведение доц. д-р Тихомир Дерменджиев.

И допълни:  "Броят на пациенти, търсещи лечение в "Комплексен онкологичен център – Пловдив“ ЕООД, се увеличава с всеки изминал месец. За 2022г. те са с близо 2000 човека повече, спрямо предходната. Това се дължи на няколко фактора – повишаване качеството на здравните услуги, които предлагаме, добрите специалисти, които работят при нас, подобряване на материалната база и най-съвременните, последно поколение медицински апарати, които използваме. Неслучайно още през 2021 г. нашето дружество се нареди сред най-големите болници по извършена дейност. Припомням, че това беше единственото лечебно заведение сред първите 20, което не е многопрофилна болница.“







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на SuckWorld
премахни филтъра

0
 
 
Ами,че това за хвалене ли е.колко сме раково болни и от кое лекарите кожодери като за последно от клетите хора останала им само надеждата дерът и издевателстват пари трябва всичко що е здравеопазване да е безплатно както е по конституция.и да се спре с този лекарски тормоз за пари.ако продължава някой да иска пари за каквото и да е свързано с здравеопазване затвор и лишаване от лекарски права доживот.а как ще им плаща достойно държавата да се обърнат към кокорчи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Тенис от Пловдив и региона
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Европейски избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: