Изложба на "Форум Кюнстлербух Базел" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:33 / 27.04.2014
927
Изложба на авторски книги, обекти и печатна графика на творческа група "Форум Кюнстлербух Базел" ще бъде открита на 30 април в Градската художествена галерия в Пловдив от 18:00 ч.

Груповата изложба Corpus Charta развива, от една страна, идеята за думата като знаково понятие, което ни определя - експонира или закрепостява, и от друга страна идеята за дрехата, която ни облича - инсценира или прикрива - като визуален знак.

Извървян е пътят от абстрактното понятие - думата, към материалната форма - дрехата. Мисловните модели приемат физическо измерение, стават част от материалния свят и достъпни за сетивата.

Представените обекти са Wearable Books - книжни тела, които могат да бъдат възприемани като дрехи. Те тръгват от словото, отпращат към тялото и се превръщат в независими обекти.

Понятията Дума - Тяло - Дреха, се интерпретират дословно от авторите и стават изходна база на оригинални игри с определени правила. Така създадените своеобразни и своенравни обекти от хартия и подобни леки материали се зареждат с хумор и поезия.

Специфично за изложбата е, че част от обектите са резултат от творчески процес между двама автори. По начина на противопоставяне на индивидуалното и колективното авторите от група Форум Кюнстлербух Базел стигат до неконвенционални решения. Посланията им приканват към интерактивност и стават част от игра между автор и зрител.

My Dress My Word беше тема, разработвана от авторския колектив ФКБ в продължение на две години. В настоящата изложба са показани избрани творби по темата.

В изложбените пространства на Градска галерия Пловдив колективът се представя с една разширена експозиция под надслов Corpus Charta, включваща графични листове, авторски книги, обекти и видео, които разкриват авторите многостранно.

Участници: Шантал Анжело, Ирмгард Базлер, Фабия Ливия де Карвальо, Карин Кепели-фон Бюлоф, Елиана Бюргин-Лаважети, Дади Вирц, Красимира Дренска, Беатрис Итенсон, Албена Михайлова Бенджи, Терез Хелфенщайн, Ирен Хени, Йоланда Херциг, Хартвиг Хипе.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).