ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Грозни сцени в автобус на "Хеброс бус": Мръхла, въшка, пикла, боклук!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:00 / 23.01.2013Коментари (130)59319
Наглостта на някои шофьори и кондуктори от масовия градски транспорт в Пловдив нямат край. Днес обаче Plovdiv24.bg ще представи на вниманието ви един наистина много грозен скандал, жертва на който става младо момиче, пътуващо в автобус номер 29, обслужвано от "Хеброс бус".

Този път дори не си направихме труда да сигнализираме на въпросната фирма-превозвач, защото оттам нееднократно са заявявали, че всички сигнали, които публикуваме, са недостоверни и че едва ли не ние си ги измисляме сами. Оттам многократно са отказавали информация за нашия сайт по каквито и да е въпроси, свързани с фирмата именно поради тази причина. Явно не сме им удобни, а нещата, които публикуваме, никак не им харесват. Този път обаче нашата огорчена читателка, станала свидетел на случката, ни предостави и снимков материал, както и нейната гледна точка: 

Здравейте! Пиша ви във връзка с невероятния скандал, на който бях свидетел вчера в автобус от линията 29 на градския транспорт, пристигащ на последна спирка на ул. "Юндола" в 15:30 часа.

Това не беше просто поредният спор между кондуктор и пътник, а почти прерасна в бой - дотук, нормално,ще си кажете, може би - стига да не ставаше въпрос за младо момиче на около 18-20 години и кондукторката плюс шофьора - мъж на около 45 години.

Направо не можех да повярвам на очите си какво се случва! В автобуса се качи проверяващ и тогава се установи, че въпросното момиче не е таксувано, за чиято вина не мога да кажа нищо, тъй като тя твърдеше, че кондукторката не й обърнала внимание, докато последната - че момичето се е правило на разсеяно и е гледало през прозореца! 

Започнаха луди крясъци от страна на кондукторката, че "младата госпожица й е взела заплатата" и са я "глобили заради нея", което също не е съвсем сигурно, имайки предвид колко "гъсти" са кондуктори и проверяващи и колко пъти им се разминава глобата. 

По-нататък скандалът продължи с приближаването на въпросното момиче от задния край на автобуса към кондукторката, очевидно надъхана за скандал, при което обаче, не можейки да се мери с простотията на въпросните служители на автобус 29, момичето неколкократно бива изблъскано със груба сила и наричано с какви ли не имена, цитирам: "мръхла, въшка, пикла, боклук..", изречени, разбира се, с крясъци от въпросната кондукторка. 

Момичето, явно афектирано и с наранено достойнство, въпреки че не отвръща на жестоките обиди със същите, нито се защитава от грубото блъскане, продължава да отговаря, цитирам: "Защо ми крещите, как очаквате да си мълча и да ви оставя да ми говорите така"! 

Последва спирането на автобуса, шофьорът става от мястото си и на свой ред изблъска момичето със силата, с която само един едър възрастен мъж може. Тя се олюля, но не падна на земята, обидите продължиха, продружени със заплахи, че ще я "изхвърлят от автобуса като мръсно коте".

Много се извинявам, но това е недопустимо! Много ви моля, вземете някакви мерки, направете нещо, за Бога! Не може такива безумия да се случват - единия ден някой блъскал момиче пред очите на деца в автобуса, другия някой застрелял семейството си.. не може!

Най-много съжалявам, че телефонът ми беше без карта памет, което не ми позволи да запиша цветущия клип, който щеше да потресе всички, но направих няколко добри снимки, които също прилагам. 

Ззабележете изплашените лица на децата наоколо! В автобуса имаше мъже, които побързаха да слязат, вместо някой нещо да каже или да защити по някакъв начин момичето, което беше приблизително на моята възраст, че нямат право да упражняват физическо насилие над нея, каквото е грубото блъскане.

Не зная от снимките до колко си личи какъв чуден скандал беше, но повярвайте ми - всички трепереха - кой от яд, кой от страх...

За случката ни писа и потърпевшата в случая. Ето какво сподели тя специално за Plovdiv24.bg:

Здравейте! Казвам се Д.Р. на 21г. Пиша ви във връзка със следния инцидент, който ми се случи в автобус на фирма "Хеброс бус" по линия номер 29. Става въпрос за следното нещо: Качих се около 15:30ч. (бел.ред. на 22.01.2012 г.) от спирката на Сточна гара в посока кв. "Христо Смирненски" във въпросния автобус. Седнах отзад и си приготвих пари, за да ме таксуват. Кондукторката явно не беше забелязала, че се е качил нов пътник и не дойде да ме таксува. След 1-2 спирки се качи контрола и ми поиска билета. Отговорих му, че все още не съм таксувана, като му показах приготвените в мен пари. Той ме попита къде съм се качила и отиде при кондукторката. След малко тя дойде, купих си билет и всичко до този момент беше нормално.

Не след дълго (след като контролата слезе) чух как кондукторката обсъжда на висок тон ситуацията и след като я погледнах, видях, че очевидно говори на мен. Думите не бяха никак приятни ("въшкарко", "кво ми се прайш на луда ма!") и прочие. Отидох отпред при нея, за да уточним какъв е проблемът и в този момент тя повиши тона, за да чуят всички пътници обидите към мен. Със спокоен тон я попитах защо така ми говори и тя продължи да ме обижда с аргументите, че заради мен са и взели заплатата и са я глобили, след като тя била минала 10 пъти покрай мен. Обясних й, че това, че ако беше дошла до мен, аз щях да се таксувам и това, че не си е свършила задължението да следи пътниците не е мой проблем. Не пътникът е човекът, който трябва да търси кондуктор, за да се таксува, а обратното.

В този момент шофьорът спря автобуса и се намеси по изключително груб начин. Започна и той да ме обижда с думите "К'ва си ти ма, изкаш ли ся да те изхвърля от автобуса, ма, въшкарко!? Не ти отива на годините да отговаряш така на жената!" Стисна ме за ръката и започна да ме бута. След като го попитах нужно ли е това отношение, той ме пусна и се върна на мястото си, като продължи да коментира на висок тон. И двамата не спряха да ме обиждат и заплашват, че щели да ме "изхвърлят" от автобуса. Изчаках да дойде спирката и слязох.

Ситуацията се разви пред погледите на около 10-ина пътници, които стояха безмълвни. Бях изключително афектирана и забравих да погледна номера на автобуса, но след минути с моя приятел отидохме до администрацията на "Хеброс бус" на ул. "Димитър Стамболов" (автогара "Север"), за да подадем оплакване. Обясних ситуацията с надеждата да се вземат мерки.



Още по темата: общо новини по темата: 329
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
23.08.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Enjyu666
премахни филтъра

+5
 
 
Най-големия проблем на нас БЪЛГАРИТЕ ни е, че всеки се мисли за единствен и неповторим, за великолепен и прекрасен, неотразим и всеки е винаги прав, и никога за нищо не е виновен. Лично аз смятам, че вината е на кондукторката. След като е обслужващ персонал, нейно задължение е да таксува всеки качил се пътник. За това й се плаща. Това че заплатата й е ниска не е ничия освен нейна собствена вина. Ако беше поучила навремето, сега нямаше да е кондукторка ;) Ако искат пътниците да ги търсят при шофьора да се таксуват, в такъв случай няма нужда от кондуктори, след като билетите ще се закупуват от шофьорската кабина. Както и да е...това което не мога да преглътна е, че някаква си простакеса си показва магарията пред толкова много хора и един не се намери да се намеси в този цирк. Ами ако тоя мухльо шофьора беше ударил момичето? Окаже се някакъв лабилен или лунатик и я прасне както той си може? Те тогава сигурно тя сама ще да се е засилила към юмрука...Ако всеки имаше поне мъъъничко респект към останалите хора(просто хора като към хора) , да си кажеш 'абе и то душичка носи, мен ако ме обиждат така няма да ми е приятно' нещата биха могли да бъдат много по-добри и приятни за всички. Както и ако имаше орган, който да контролира спазването на правилата, никой нямаше да си позволява да прави такива изпълнения...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Футбол - други
Близки издирват Димитър Малинов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: