ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Фирма, провалила се в София, ще мъчи и пловдивчани?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:34 / 09.12.2011Коментари (42)9850
©
Когато софиянци се опитаха да отворят преди време сайта за градинтие в София, им излизаше подобен екран. Софтуерът тотално блокира при откриване на процедурата за записвания и дълго време държа столичани, опитващи се да запишат децата си на детска градина, в пълна паника от незнанието какво и защо се случва и защо не могат да отворят сайта.
На днешната пресконференция кметът Иван Тотев заяви, че е поканил в Пловдив фирмата, която изгради софтуера за записване в софийските детски градини. Явно Пловдив има намерение да интегрира подобна система, но защо точно фирмата, която тотално се провали в изработката на тази система, сега бива канена? Не е ли нормално да се проведе конкурс и да се избере тази фирма, която даде най-добри условия? С какво фирмата, провалила се в София, е "заслужила" да бъде поканена за същото в Пловдив?

Факт е, че Пловдив е едва ли не "силиконовата долина" на българския интернет, тук са се родили едни от най-популярните интернет проекти в родното виртуално пространство, тук са се родили може би най-много интернет специалисти. Тук има десетки фирми, които ще се справят много по-добре, от "избраната" софийска фирма и то по всяка вероятност на много по-ниска цена.

Според някои медии софтуерът за софийските детски градини е струвал около 200 000 лева. Според декларация разпространена от съветниците от ДСБ в Сфийския общински съвет, изработката е струвала на софиянци 383 549,15 лева! Тази сделка скандализира обществото, но фирмата така и не бе сменена, въпреки огромният им провал в столицата, а просто трябваше да си закърпят софтуера. Според търговския регистър въпросното АД има капитал от над 73 милиона лева.

Нека си припомним хронологията на този скъпо струващ провал.

Сайтът стартира на 04 февруари 2008 в 09:00. Само минута по-късно той се срина и бе недостъпен. От фирмата обясниха, че това е заради многото заявки (хора, които искат да влязат едновременно). Смешно и аматьорско оправдание за средноразредна фирма дори, камо ли за такава с претенции да изработва толкова важен софтуер. В същото време стана ясно, че за краткото време докато работи сайта в началото са успели да влязат и да се регистрират едва 24 човека!!!

В същото време, януари месец тази година става ясно, че Столична община иска да смени скъпоструващия провал, извинете софтуера и обявява конкурс за нов такъв.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Косьо
премахни филтъра

+2
 
 
Това със рухването на сайтове при едновременно кандидатстване не е нещо ново. Ставало е и със сайтове на Европейската комисия. Не мисля, че е чак такъв провал, че се е случило, а и чувам добри отзиви за организацията на софийския сайт след първоначалния срив. Иначе с останалото съм съгласен - по-добре да е местна фирма. В Пловдив има достатъчно специалисти. И най-справедливо е да се направои конкурс. Нека го спечели по-добрия.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: