ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?
Автор: Диана Бикова 13:02 / 20.05.2024Коментари (20)22454
© Google
Революционна идея стадион "Тодор Диев" да се превърне в парк се лансира в публичното пространство през последните дни. Слухът става все по-упорит с наближаването на срока за демонтаж на Бетонния мост и напредването на  пробива под гарата.

Заместник-кметът по строителство инж. Тошо Пашов съобщи наскоро за Plovdiv24.bg, че се подготвят условията за нова обществена поръчка по ЗОП за проектиране на развръзките от южната страна на Бетонния мост. Документацията все още не е готова.

"Коментира се възможността стадион "Тодор Диев" да не е на това място. Теренът може да се използва за инфраструктура и други обществени цели, например парк" - потвърди днес Пашов.

Вицекметът смята, че трудно ще могат да се играят мачове на този стадион заради драстичното увеличение на трафика след пускането на двете връзки от центъра към район "Южен". Посочва като пример ситуацията със стадион "Христо Ботев", където цял квартал се блокира, когато има футболни срещи

Теренът на стадиона може да е за обществено ползване, тъй като така или иначе предстои разширение на бул. "Македония". Промените ще засегнат павилионите по ул. "Димитър Талев" преди кръстовището с "Македония". Сградата на бившите хали на Кючука заедно с прилежащата територия няма да бъдат засегнати, въпреки че попадат в траекторията на бъдещите пътни съоръжения. 

Предишният заместник-кмет по строителство Пламен Райчев обаче смята, че стадион "Тодор Диев" е с отлична и комуникативна локация не само за града, а и за район "Южен" и може да се превърне в прекрасно спортно съоръжение. 

Самият Пашов препоръчва да се изчака, за да се види какво ще предложат проектантите за бъдещите пътни развръзки. Пловдивчани остават в очакване дали  управниците ще решат да се бутне съществуващ стадион, за да се направят две площадки за кучета, образно казано. Привържениците на "Спартак" пък са възмутени от вероятността това да се случи.


Още по темата: общо новини по темата: 287
17.06.2024 »
17.06.2024 »
17.06.2024 »
17.06.2024 »
16.06.2024 »
16.06.2024 »
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Разберете, че задръстването се прави от бул Никола Вапцаров(Въстанически), пробива няма да помогне, а булеварда да се пробие на повече места.
-2
 
 
Пловдив няма нужда от 20 стадиона, да възпитава хулигани и рекламни лица на казина, нека е парк за всички пловдивчани, с детски площадки, клетки за песове и т.н.!
-1
 
 
Първо то този стадион, бутат, сетне като построят бъдещия мост на бул.Копривщица ще бутнат и другия стадион, до бившата захарна фабрика.Това са модерни времена, кой ли ще гледа мачовете на 3то дивизионните Марица и Спартак, когато Висшата лига идва у дома с Диемите. А след 10 години може и да решат пак да усвоят някакви средства и да ги вдигнат наново. Може обаче управниците да са решили да направят от бившия 9 ти Септември, стадион Нова Маракана.
+1
 
 
На Пловдив не са му нужни 5 стадиона,а само два Христо Ботев,защото вече е готов и ст Пловдив(9ти сптмвр).Локо и Спартак щяха да играят на 9ти сптмвр,а Ботев и Марица на ст.Ботев.На Лаута Локо трябваше да си построи база.Около 9ти има достотъчно игрища за база на Спартак и Марица.
+2
 
 
Простотията ходи по хората, не по гората.
+1
 
 
Що за парк ще бъде? Пловдив, а и в други градове у нас, липсват паркове, но това което би станало от тази площ, ще бъде едно махаленско паркче.
+5
 
 
Първо до кога ще мачкате славния Спартак Пловдив! Второ ние от Спартак ли сме футболният сирак на Пловдив! Трето винаги на това място е имало стадион! Община Пловдив вие сте срам за града! Не може с лека ръка да рушите а не да градите!!! Само Спартак Пловдив!!!
+7
 
 
Направете жилищен комплекс,че продадох едни имоти в Якоруда и Змейово и искам да ги вложа в Кичука
+2
 
 
Въпреки евентуалното неудобство за живущите на бул. Македония, след отварянето на пробива под ц. гара ще е нужно да се отвори второто платно на Македония, което да се направи за движение в посока юг, а основното платно ще се движи в посока север. Очевидно бул. Македония е проектиран първоначално подобно на бул. Руски - едното платно в едната посока, другото в другата. С много малко корекции може да се отвори второто платно от стадион Тодор Диев до Кауфланд. Това ще удвои капацитета на булеварда, за сметка на паркоместата на живущите там.
+10
 
 
Те и върху ‘Каменица’ щяха да правят музей с парк, а какво направиха? Накрая ще бутнат стадиона, за да вдигнат или търговски център, или някой оазисподобен мастодонт...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Михалис Хаджиянис в Пловдив
Бул. "Васил Априлов" минава под Централна гара
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: