ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
До края на 2013 г. слагат камери в целия град?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 27.05.2012Коментари (44)11596
© Plovdiv24.bg
Най-късно до края на 2013 г. в целия град трябва да се монтират устройства за видеонаблюдение. За това си намерение разказаха пред репортер на Plovdiv24.bg  кметовете на петте района в Пловдив, където все още няма камери по всички възлови кръстовища. В момента това е факт само в "Северен", където на 3 май в сградата на Трето РУП в Пловдив презентираха старта на видеонаблюдението чрез мегапикселови камери, монтирани на възлови кръстовища в района. Те са част от изграждащата се в момента система за видеонаблюдение на територията на полицейското управление за превенция на криминалната престъпност и безопасността на движението.

За това, работи ли се по поставянето и в останалите части на града на камери за видеонаблюдение, попитахме кметовете на останалите 5 района в Пловдив. 

Най-бързо видеонаблюдението ще стане факт в "Централен", където вече са почти на финалната права. "До два-три месеца", категорична е кметицата Райна Петрова. Тя разказа, че от много време работи по реализацията на тази идея съвместно с II и IV РПУ. Има създадена комисия, която вече е набелязала местата, където ще се монтират камери. Едно от тях е прословутата Алея на любовта до бул. "Христо Ботев". 

В "Тракия" има много кръстовища, на които могат да се поставят камери, смята кметът на района Костадин Димитров. Това вече е обсъждано на среща с шефът на V РПУ Георги Данчев. 

"Говорихме дори за размера на евентуалната инвестиция, която ще е нужна. Предстоят ни и разговори с инвеститори за осъществяването на дарението", поясни още Димитров. Той заяви категоричното си желание до другата година поставянето на камери по кръстовищата в района да се осъществи.

В "Западен" вече е стартирала работна група, която работи съвместно с II РПУ. В нея участват и представители на бизнеса, разказа кметицата на района Десислава Желязкова. "Надявам се до 2013г. на най-належащите кръстовища и места в района да бъдат монтирани устройства за видеонаблюдение", заяви още тя.

Павлинка Кацарова разказа, че в "Южен" има вече няколко места, на които има монтирани камери. Едното от тях е кръстовището до сградата на кметството, а устройствата, които са поставени и на някои от парковете в района са дарение от представители на бизнеса. Водим разговори с шефа на I РПУ за поставяне на повече камери, но все още няма заявено желание от дарители. Смятам, че другата година това вече ще е факт, сподели още Кацарова.

"Приветствам идеята за камерите в "Северен, дори я обсъдихме с градоначалника Иван Тотев", каза кметът на "Източен" Петър Петров. Той поясни, че е провел доста разговори с представители на бизнеса и с шефа на VI РПУ Михаил Ангелов и смята, че до 2013 г. устройства за видеонаблюдение най-вероятно ще се монтират поне на възловите кръстовища в района и на местата, където това е крайно необходимо.


Още по темата: общо новини по темата: 37
19.11.2022 »
02.08.2022 »
20.02.2015 »
23.07.2014 »
10.06.2014 »
28.05.2013 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И какво като има камери ....... продължава масово да се завива наляво и надясно от средна лента, като най-големите наглеци са автобусните шофьори, ай стига вече, за какъв чеп са тези камери тогава, като никой не ги гледа .... включили моушъна на записа към червеното на светофара и много лесно, а който нарушава на жълто и зелено .... лек му път, хубава работа ама циганска!
-1
 
 
Какво ще правят сега ''състезателите''?
0
 
 
ХАХАХАХАХА ТОВА Е БАЛГАРИЯ НАЛИ ТРЯБВАТ ПАРИ ЗА ДУПКИТЕ А С КАМЕРИТЕ ПО ЕВТИНО ......НА КОИ МУ ПУКА чЕ КОЛАТА СИ 4УПИ ВАЖНОТО Е ДА ВЛИЗАТ КИНТИ В НА НЯКОИ ДЖОБА .....МНОГО О6ТЕ ИМА ДОКАТО СТИГНЕМ ЕВРОПА ЗА ТВА МЛАДИТЕ БЯГАМЕ В 4ИЖБИНА ......
0
 
 
Ами сложете и в тоалетните ни , да видите кви ги серем.Който е исрал по-голямо ,може и да окрал нещо от бюджета. Нещастници не оставят хората да дишат.
+3
 
 
Aбе,палячо смотан.Вместо камери вземи оправи дупките,че ми писна да изправям джанти.Няма 20 метра в града без дупка,той камери ще слага.Сигурна,за да следи потока към хотелите на конкуренцията.И той като Мутрата се изучи това ще направя,онова ще направя и освен приказки-0нищо друго
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проектът Модър - Царевец
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Франкофоли" 2024
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: