ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Демократична България" с много остра позиция срещу назначаването на Каназирева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:54 / 06.11.2019Коментари (17)13860
©
Позиция на "Демократична България":

"Днес 06.11.2019г. по медиите бе разпространена информация, че Дани Каназирева от "Съюз за Пловдив“ е назначена за областен управител на област Пловдив с решение на Министерски съвет от същата сутрин.

Пак от медиите разбираме, че Дани Каназирева е потвърдила информацията за назначението си и отговаря, че след разговори със Здравко Димитров ще реши дали съветниците от нейната група да подкрепят и да се присъединят към групата на ГЕРБ.

За нас стои като водещ въпросът за доверието на пловдивчани и дадените обещания. Как и по какъв начин опозиционното поведение на Дани Каназирева в продължение на години намира своя пристан в назначение на правителството като служител на премиера? Как Дани Каназирева ще осъществява контрол върху работата на общински съвет, при условие че е назначена от партийния шеф на кмета на Пловдив? Приемането на поста областен управител е предателство спрямо гласоподавателите, които са дали своя глас за коректив на властта и опозиционно поведение.

Историята на Дани Каназирева в местната политика, разказана накратко – с начало в ГЕРБ, през обвинения за прокарване влиянието на Георги Гергов, основаването на собствената й партия, гравитация около други субекти, и накрая пак ГЕРБ.

От друга страна, съвсем прясна е и безобразната манипулация на екзитполовете в изборния ден

Ние считаме, че тази договорка на тъмно се е случила още преди изборната кампания, като най-големият аргумент за това е, че Съюз за Пловдив не отправиха в хода на кампанията нито едно послание по отношение на спечелилия кандидат в Пловдив и разиграха театъра с екзитполовете, който обслужи управляващите.

Ние като граждани и политическа формация, които стоим зад искания за откритост и почтеност, сме отвратени от арогантността на поредните договорки на постове на тъмно: 

Договорки, за които обществото разбира, след като същите вече са факт – на сайта на МС до следобедните часове нямаше публикуван дневен ред за заседание за 06.11.2019г., а според отразеното в медиитеназначаването на областен управител не е било включено в него; 

Договорки още преди изборната кампания за постове срещу безпринципна подкрепа – предателство спрямо гласоподавателите; 

Договорки в ущърб на пловдивчани, завършващи с назначаването на компрометиран човек с неприключили проверки в прокуратурата на отговорен пост - едноличен орган на изпълнителната власт, в чиито правомощия е опазването на държавната собственост на територията на областта, контролирането на законосъобразността на актовете на общински съвет и кмет и много други.

Подобно назначение е поредната заигравка с нервите и прага на търпимост на гражданите, водещо до апатия и липса на доверие във всички политически субекти на терен.

Категорично заставаме зад позицията, че назначаването на Дани Каназирева за областен управител е политическа договорка, която се е случила зад гърба на пловдивчани още преди началото на изборната кампания. Това е двойно предателство спрямо пловдивчани, тъй като освен удовлетворяването на лични конюнктурни амбиции, групата на Съюз за Пловдив в общински съвет ще бъде патерица на ГЕРБ, което е в противовес с дадените обещания на пловдивчани.

Призоваваме Министерски съвет да преосмисли решението си и да отстрани Дани Каназирева от поста Областен управител на област Пловдив.От днес насетне е ясно, че Демократична България е единственият глас за прозрачно и ефективно управление на общите ни пари в пловдивски общински съвет, тъй като всички представители в него са част от управляващото държавата мнозинство – ГЕРБ; БСП като сиамски близнак на ГЕРБ; ВМРО като официален партньор и "Съюз за Пловдив" чрез правителственото назначение на Дани Каназирева за ушите и очите на Бойко Борисов в Пловдив".


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Никола Ташев
премахни филтъра

0
 
 
Ехоо,ДеБъ, айде по - внимателно с обвиненията, как ГЕРБ били комунисти! То се видя на изборите в София, кой какъв е, като подкрепихте Мая Костинбродска, видя се, кои са комунисти, така че айде пътувайте "десни" комуняги!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Бюджет 2024
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: