ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читателка пита: Докога ще си пазим места за паркиране с туби и тухли?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:15 / 27.11.2013Коментари (58)11127
© Plovdiv24.bg
Два сигнала за неправомерно запазване на паркомясто се получиха в редакцията на Plovdiv24.bg на улица "Константин Величков" около Рилон центъра. Ето какво споделят наши читатели:

Здравейте, докога ще си пазим мястото на улицата с туби, тухли и т.н?! Докога собствениците на имоти ще претендират, че паркоместата пред къщите им са техни? И докога ще заплашват с рязане на гуми, драскане на колата и т.н?! Докога!?

Здравейте, искам да сигнализирам за много нахален жител на ул. "Константин Величков", който най-редовно си слага тухли на пътя пред къщата, за да не паркира никой там (или си пази паркомясто).

Първо започна с бутилки с вода, след като видя, че хората си ги бутат и паркират, започна да слага тухли. Не е проблем да махна тухлата и да паркирам, но първо, ако иска да си запа
© Plovdiv24.bg
зи мястото, да си плати, второ - няма право да си запазва място с тухли! И трето, аз ако преместя тухлите, както съм направила днес - той може да реши да отмъщава и да си изкара яда върху колата ми. Тогава аз какво правя? Трябва да си плащам ремонт на колата, защото някой е решил, че пътят пред къщата му е негов? Изпращам ви и снимка и ще съм много благодарна, ако отразите този немалък на пръв поглед проблем. Благодаря Ви!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Boyan Boyanov 1
премахни филтъра

+2
 
 
Много разгорещена дискусия се разрази по повод тази снимка. Изводът е, че в Пловдив има сериозен проблем с паркирането - факт. По конкретния случай има две страни. Едната е на тези, които искат да паркират и другата - на тези, които не искат да им се паркира. И двете страни имат право, ако са в съответствие с ЗДП и ППЗДП. Независимо селянин или гражданин е водачът, който паркира - то той НЯМА право да затваря изходи на гаражи (за един или повече автомобили), както и на други, описани в правилника места. Независимо селянин или гражданин е никой няма право да загражда паркоместа по неустановен от закона начин. Това е същността на въпроса, който коментираме. А, той опира до манталитета на българския тарикат, че ВИНАГИ стои над правилата, законите (ако щете и доброто възпитание). Ние винаги търсим своите права, но рядко се сещаме за правата на другите. Става дума и за тези, които си паркират както и където им скимне, така и за онези, които си ограждат "своите територии". Не съм никак убеден, че това има нещо общо с родното място.
-10
 
 
Доколкото виждам от снимката (нищо, че е малка) тези... "препятствия" са поставени пред изход от гараж или двор. Очевидно е, че има достатъчно място за паркиране (ако това не е забранено със знак). В този смисъл, погледнете Правилника за прилагане на ЗДП, а именно: Чл. 101. ... Спирането за престой и паркирането са забранени: .... 1. пред входовете на паркове, училища, театри, кина, предприятия и други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства; Ето защо според мен в този случай става дума не за злоупотреба, а за опит да се спрат неправилно паркиращи автомобили пред изход. Така, че преди да обвиним някого за "много нахален" нека първо преценим дали ние самите не нарушаваме правилника "много нахално"?! Иначе по принцип съм напълно съгласен, че никой няма право да "загражда" за себе си паркоместа, когато това не е направено по съответния начин със заплащане на такса в общината и поставяне на специално обозначение и знак.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждането на АМ "Тракия"
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: