ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читателка: Нагли джебчийки дебнат около автогара "Юг"! Снимах ги!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:25 / 02.03.2013Коментари (20)10018
© Plovdiv24.bg
Снимката, направена от нашата читателка
Казвам "Здравейте" на всички, които ще обърнете внимание на написаното от мен. Няма как да остана безучастна от случващото се пред очите ми вече втори път за изминалите 2 седмици. Преди седмица изпращах брат ми и неговата приятелка на автогара "Юг" в Пловдив. Денят беше неделя, а както сами се досещате, образно казано, гарата кипеше от хора. Имаше страшно много народ и явно това беше благоприятно за "акцията", която си спретваха няколко жени от ромски произход. 

Чакайки автобуса да тръгне и изпращайки моите роднини, очите и вниманието ми бяха приковани към тези циганки. Казвам циганки, защото съм възмутена от тяхното нагло и безцеремонно поведение. Не знам за вас, но аз си мисля, че крадците си личат отдалече. Дали някак случайно или пък инстинктивно, аз усетих, че съм тяхна мишена. Опитаха се да се доберат до чантата ми, но навреме се отдръпнах и се предпазих. Те обаче бяха решили, че няма пречки да се "пробват" на друг. Пред мен едно момче изпращаше приятелката си, всички се бяхме наредили до предната врата на автобуса. Тези трите - две жени на видима възраст около 35 години имитираха поведение, едва ли не, че ще се качват в автобуса, а 3-та беше младо момиче - може би около 14-15-годишно, което също беше замесено в техния пъклен план.

Едната циганка обгради от едната страна момчето пред мен и чакаше удобния момент да грабне портмонето от джоба му. Въпреки че аз ги усетих и им дадох да разберат, че няма да останат незабелязани, жената беше готова да вземе портфейла, който се подаваше. Обърнах се към момчето, казах му веднага да си прибере портмонето и да видите как циганките се изпариха за секунди. Белята щеше да стане буквално за миг. Отвратително грозна и ужасна гледка, всичко се случи за много кратко време. 

Момчето ми благодари няколко пъти за сигнала и за това, че се отърва... Казваше, че ако беше го ограбила, щял да я пребие от бой.. Не мога и да си го представя това, защото те просто действат и се изпаряват. Може би той нямаше да усети как му се грабва.. Това няма значение, радвам се, че бях там и възпрепятствах намеренията на крадлите! Минаха се няколко дни и минавайки покрай Централна жп гара, видях същите тези джебчийки.

Те продължават да си действат, а може би и все повече хора стават техни жертви, без деянията да им се наказват. Но историята има и продължение. Да, малко се отплеснах, но исках да опиша цялата ситуация и положение, в което се озовах. Онзи ден по обяд, пристигайки от София, на спирката на централна гара, обаче отсреща, забелязах доста хора, струпани там. Имаше много сергии с мартенички и съответно бяха отрупани от тълпи. И ето че главните героини бяха отново там. Опитах се да ги снимам, за да ги видят всички, те заслужават нещо повече обаче. 

Този път моментално се обадих на 112 и сигнализирах за случващото се. Бяха само едната циганка и предполагам нейната дъщеря. Отново бяха обградили един господин и щяха да "отнесат" вещите му... С обаждането описах ситуацията, как изглеждат и намеренията им. Приеха обаждането, аз трябваше да тръгвам, понеже дойдоха да ме вземат. Направих една бърза снимка, нямаше как да насоча директно телефона си към тях, но пък се виждат. Малко след това ми се обадиха, може би от полицията да ме разпитат кога се е случило и дали са все още там...

Това е историята, надявам се да отразите това, което ви разказах. Искам да апелирам това към хората, бъдете по-внимателни, циганките на това разчитат, особено там, където има голяма суматоха. Омръзна ми от хората, които изкарват пари по този начин, имат здравето, а са мързеливи и не искат да работят. Всеки може по нечестния начин, още повече се мотивира, когато знае, че няма да бъде наказан. Крадците трябва да бъдат наказани, искрено се надявам полицаите да са отишли на мястото и да са хванали джебчийките.

Поздрави на вашия екип, бъдете все така отзивчиви и полезни на цялото общество, отразявайте винаги действителните и различните гледни точки по всеки един въпрос.

П.С. На снимката се вижда младото момиче (вдясно), а циганката - крадла, не чувствам вина като я наричам така, е в гръб. Облечена е с дънкова пола, черна блуза и е с къдрава коса.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Chiki Riki
премахни филтъра

+13
 
 
Тия мангусти са напълнили и Карфур. Целия мол гъмжи от тях и само дебнат по ескалаторите хората. Няма да стъпя повече в този цигански карфур.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: