ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Благотворителен концерт набира средства за Детска клиника в УМБАЛ "Свети Георги"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:07 / 31.05.2011Коментари (0)1133
© Plovdiv24.bg
Благотворителен концерт за набиране на средства за Клиниката по детски и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги" ще се проведе утре вечер, 1 юни, от 18,30 до 20,30 ч., на открита сцена пред Община Пловдив. Това съобщиха от лечебното заведение.

Ученически танцови и вокални формации от града и региона ще представят репертоарите си, ще има игри с награди и лакомства за най-малките зрители на проявата, потвърдиха организаторите от Сдружение "Клуб Милосърдие, съпричастност, напредък". Конферансие на благотворителният концерт ще бъде телевизионната водеща Ася Андонова - "Ася в страната на талантите".

В двучасовия празничен маратон ще се включат танцовият ансамбъл при Обединен детски комплекс "Васил Левски", гр. Асеновград; групата за модерни танци "MTV Dance" с ръководител Кристина Георгиева; клубът по спортни танци "Флейм Дансе" с ръководител Пламен Балабанов; Никола Косов от ЦДГ "Искра" с изпълнения на акордеон; детска вокална група "Пеещите котета" при Народно читалище"Европа" с ръководител Невена Кючукова; фолклорен ансамбъл "Дилянка" с ръководител Мария Кьосева; вокална група "Бомболино" с ръководител Руми Иванова; клуб по акробатичен рокендрол при ОУ "Христо Ботев" с ръководител Катя Ковачева и спортен клуб "Аеробика АМД".

Акцията "Жълти стотинки - деца помагат на деца" се провежда за четвърта поредна година. Тя обхваща основни училища и детски градини в Пловдив, София, Варна, Бургас и околни по-малки населени место до тези градове, обясни координаторът на инициативата под тепетата инж. Валентина Минчева.

Идеята ни е да научим малките деца на съпричастност с проблемите на техните връстници, обясниха от сдружението. До края на годината те ще събират монети - жълти стотинки, от детски учебни заведения.

44 училища и 3 детски градини от Пловдив вече са събрали средства в специално изработени за акцията урни. През целия ден и по време на концерта на специално предоставено от Община Пловдив място на площад "Стефан Стамболов" ще бъде поставена урна. В нея ученици и граждани по свое желание могат да дарят стотинки, обясни инж. Минчева.

До момента в кампанията с подаръци, лакомства и финансова подкрепа са се включили няколко пловдивски фирми: "Ивенти", "Рефан" ООД, Уиски бар "Емона", "Кроки", "Витанеа" ООД и "Хермес-Комерс Р" ООД.

Със средствата от акцията "Жълти стотинки - деца помагат на деца" ще бъдат закупени инфузомати - апарати за венозни вливания на разтвори и медикаменти, обясниха от клиниката. Високоспециализираните технически средства се използват за прецизно прилагане на животоспасяващи лекарства и позволяват да се следи приложението на няколко медикамента едновременно.

Благодарение на тези съвременни медицински апарати, децата и младежите, които денонощно постъпват в Клиниката по детски и генетични заболявания ще могат да се възползват от изключително прецизната и лесна за мониториране и контрол апаратура, обясниха от УМБАЛ "Свети Георги".

Клиниката е единственото болнично детско звено в България, в което пациентът не се препраща в други отделения или центрове за консултация. Това е така, защото обхващаме цялата гама от заболявания и медицински направления, потвърдиха от пловдивската университетска болница. Предвид големия пациентопоток, детската клиника изпитва огромна необходимост от инфузомати - апарати за венозни вливания на разтвори и медикаменти.

Изключително благодарни сме на организаторите и на всички настоящи и бъдещи дарители в кампанията "Жълти стотинки - деца помагат на деца" за тяхната отзивчивост и разбиране на проблема. Всяка стотинка е от значение и ние оценяваме жеста на всяко дете, на всяко училище и на всеки възрастен, дали своя принос в тази животоспасяваща акция, заявиха от УМБАЛ "Свети Георги".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1658) 16%
Спас Гърневски (1451) 14%
Д-р Иван Чомаков (994) 10%
Славчо Атанасов (2690) 26%
Иван Тотев (2649) 26%
Здравко Димитров (902) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: