ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Биячът на Митко бил с огромно самочувствие, но без покритие
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:40 / 01.06.2021Коментари (3)14011
©
Миналото на Ивайло Пенов, станал най-коментираната личност в Пловдив през последните дни заради бруталната агресия към продавача на чорапи Митко, е не само скандално, но и печално. То е осеяно с редица изцепки и арогантно поведение, съмнителна адвокатска практика, маниакално ухажване на жена и една огромна лична трагедия.

Преди да акостира в града под тепетата и да отвори в "Капана“ заведението Yellow Dot, 45-годишният юрист и бизнесмен се подвизава последователно във Варна и София. Адвокатската му практика започва именно в морския град в кантората на известна варненска адвокатка около 2000 година, където се задържа в продължение на няколко месеца, разказват пред "Блиц" опитни юристи, станали свидетели на прохождането на Пенов в професията.

"Тоя не става за нищо. Едно нещо не може да напише като хората“ – общо взето, до това се окончавали оценките за него от хората, с които работел. Пенов не се отличавал с особени качества на юрист, но пък демонстрирал хиперсамочувствие и безскрупулност. След няколко месеца работа в кантората той бил отстранен. Вписал се в Софийската адвокатска колегия, но продължил да работи във Варна. 

"Разчиташе най-вече на софистиката си, за която очевидно смяташе, че е на високо ниво, но това далеч не беше така. А познанията му в правната материя бяха повече от скромни“, споделят източници, които отлично познават Ивайло Пенов. 

В зората на адвокатската си кариера той работел предимно с чужденци, най-вече руснаци, които искали да закупят имоти в България. Той им съдействал за регистрирането на дружества, които да купят имоти като юридически лица. Според някои хора в юридическите среди вероятно самочувствието на Пенов идвало именно от това, че представлявал хора с пари. 

По това време някъде той се срещнал с първата си съпруга – Мая. Преди обаче тя да му пристане, Пенов дълго време пърхал около нея, за да получи вниманието ѝ. Запознати с историята им разкриха пред наш репортер, че първоначално тя го отхвърлила, което силно амбицирало напористия адвокат и дори му харесало, защото така му се отворила възможност да се доказва като голям мъж, споделят нашите източници. 

"Купуваше ѝ скъпи подаръци, ухажваше я, играеше го голям кавалер – класика в жанра. Мисля, че тогава дойдоха и по-големите му апетити за големи доходи – за да може да е на нужното ниво. Спомням си, че стигна дотам, да продаде апартамент, даден от родителите му, за което баща му бе толкова обиден, че за малко не се отрече от него“, разкриват запознати с миналото на Пенов. 

Адвокатските права на Ивайло Пенов са били отнети заради влязла в сила присъда за обсебване и присвояване на 14 000 лева, принадлежали на негова клиентка. Присъдата от 1 година условно с 3 години изпитателен срок е постановена от Районен съд - Варна през април 2016 година. За нея, както и за мотивите на съда по случая с обсебването и присвояването на парите можете да прочетете подробно тук и тук. 

Жалбата на клиент на Пенов срещу него не е изолиран случай. Друг човек от Разград също е водел дела срещу адвоката по обвинение, че му е прибрал парите, без да свърши нищо. По думите на варненски юристи срещу колегата им е имало и дисциплинарни производства в София. Първото е през юли 2008 година, когато е бил порицан. Две години по-късно му е наложена глоба, а през 2013 година е последвала нова, както и лишаване от право да упражнява адвокатската професия за срок от 3 месеца. 

В биографията си Ивайло Пенов има и една друга не просто арогантна, но и глупава изцепка. Преди няколко години той отказал да плати дизайнерски велосипед, който бил изработен за него по поръчка. Изработката била на варненски артист – син на един от най-известните морски бизнесмени в България, който е с минало в службите – Георги Бонин. Той помолил свой приятел адвокат да поговори човешки с Ивайло Пенов и да му каже да плати. 

"Каза ми: "Защо така се излага това момче? Нека да си плати“. Спомням си, че бяха някъде 700 – 800 лева. Говорих с Пенов човешки, казах му: "Не прави глупости, Жоро Бонин е сериозен човек“. А той ми отвърна: "Не! За нищо не става това колело! Жена ми се преби с него, никакви пари няма да дам!“.



Още по темата: общо новини по темата: 36
22.10.2023 »
18.06.2022 »
16.06.2022 »
16.06.2022 »
20.04.2022 »
25.02.2022 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бияча на Митко е човек ,който трябва да си получи заслуженото. Не е нужно,като мародери да му разнищвате живота. Безспорно има и минуси,сигурно и плюсове,но когато престъпиш закона,трябва да има възмездие. Какъв бил,що бил не е нужно да го изтипосвате с подробности.
-2
 
 
Стига с този. Всички сме били манагали на главната. Това беше чиста зона в 90 те. Ако тия дето толкова се правят на големи пловдивчани са наистина такива ще си спомнвт какво се случваше дори по сред бял ден. Убиват българи по селата. Изнасилват бабички. Вие ми ревете за една глава по тва чаве. Аман
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (875) 16%
Спас Гърневски (778) 14%
Д-р Иван Чомаков (532) 10%
Славчо Атанасов (1432) 26%
Иван Тотев (1455) 26%
Здравко Димитров (480) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: