Безплатни изследвания за хепатит пред Пощата днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:29 / 11.07.2014
2451
Безплатни скринингови изследвания за хепатит B и C и информационни активности за хепатит А ще се проведат днес в Пловдив на площад "Централен" до Пощата. Всички желаещи ще могат да вземат участие в акцията в часовия интервал от 12:00 до 17:00 ч., като приемът ще е без предварително записване.

Изследванията за хепатит B и C ще се провеждат в мобилен кабинет, като скринингът се извършва с капка кръв от пръста, а резултатите от него се получават на място. Хората, с установен положителен резултат ще бъдат насочвани към специалист за уточняване на състоянието им.

Най-разпространените видове хепатит у нас са: А, B и C. Хепатит А е познат още като "Болестта на мръсните ръце", тъй като се заразата се пренася по фекално-орален път и въпреки че в по-голямата част от случаите страдащите се излекуват напълно и развиват доживотен имунитет, при някои пациенти заболяването протича изключително тежко, като оставя заразения нетродуспособен за 30 до 50 дни. Само в Европа заболелите от хепатит В и С възлизат на 14 милиона души, като годишно 122 хиляди от тях умират.

Най-сигурната превенция е имунизацията срещу хепатит A и B. Срещу хепатит C не съществува ваксина.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).