ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
БУАХИТ и УХТ - Пловдив ще разработят заедно съвременни учебни програми
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:47 / 24.07.2020Коментари (0)2542
Нов оперативен орган към сдружение "Бизнес университетската асоциация в хранителната индустрия и туризма /БУАХИТ/" да подготви предложение за промени в учебните планове и програми. Това заяви ректорът на Университета по хранителни технологии /УХТ/ проф. Пламен Моллов пред годишното отчетно общо събрание на асоциацията, където беше поканен от председателя на УС и бивш ректор проф. Кольо Динков.

Общото събрание още тази есен да направи промени в устава на сдружението, за да бъде създаден новият оперативен орган, в който членове да бъдат тримата зам.-ректори на УХТ и трима представители на бизнеса. Съвместно те ще разработят предложения за нови учебни програми и планове, адекватни на нуждите на бизнеса. Проф. Моллов заяви, че сегашните са твърде остарели, създадени са преди 30-40 години и се преподава материал, който вече не е част от практиката.

"Нашият пазар са фирмите от хранителната и туристическата индустрия и ние бихме искали той да ни каже какво иска. Помогнете ни да си променим програмите, за да бъдем полезни и на вас", обърна се ректорът към участниците в събранието. Благодарение на този легитимен орган към асоциацията промените ще бъдат позиционирани пред катедрите и факултетите, а след това и акредитирани от МОН.

Идеята на ректора бе подкрепена от членове на БУАХИТ. "Радвам се, че има приемственост между старото и новото ръководство на УХТ. Подкрепям предложението на проф. Моллов, което е значимо за асоциацията и предлагам да се мобилизираме в името на младото поколение, за да бъде то по-подготвено за новите условия", заяви Борис Калибацев, изпълнителен директор на "Филикон". Впечатлен съм от посочения от ректора път за промяна на учебните програми, които ще гарантират излизането от УХТ на напълно подготвени кадри, заяви Кирил Вътев, собственик на месопреработвателна компания "Тандем-В", който беше председател на годишното отчетно общо събрание на асоциацията. Модерна фирма без добре обучени кадри няма как да съществува, подкрепям всичко казано от проф. Моллов, заяви Валери Назаров, директор R&D в "Биовет-Пещера".

Асоциацията беше моя идея, която зрееше около от 4-5 години, преди да бъде основана през миналата и нейната цел е бизнесът да бъде полезен на университета, заяви проф. Динков. В отчета си той информира, че въпреки усложнената заради пандемията обстановка в света, значителен брой преподаватели са взели участие в редица международни изложения. За в бъдеще ще бъдат поканени и студенти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: