Антония Маркова покори сърцата на молдовската публика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:09 / 20.11.2014
2906
Млада, талантлива, жизнена и лъчезарна! Така може да се определи българската поп изпълнителка Антония Маркова, която отново блести с пълна сила на музикалната сцена. След фурора, който предизвика с видеото към новото си парче "Готов ли си?" по музика на Красимир Гюлмезов, изпълнителката се завърна с голямата награда GRAND PRIX от международния фестивал - мемориал "Doua Inimi Gemene" (Две сърца-близнаци), който се проведе в молдовската столица Кишинев. 

Със свободния си младежки дух тя придава на песните, които изпълнява много чувственост, докосва се до самия теб. Това показа и с песните Creda Ma по музика на Й.А.Теодорович и със своята емблематична "Как ще те обичам" по музика и аранжимент на композитора Димитър Гетов и текст на Петя Пашева, с които Антония представи България на молдовска сцена и остави безмълвни жури и публика. 

Удоволствие да се насладят на невероятния й глас и майсторското й изпълнение имаха 7000 публика в Националния дворец в Кишинев. 

Задължителен елемент в програмата на конкурса-мемориал е представянето на песен от творчеството на композитора Йон Алде Теодорович и неговата дуетна половинка на сцената и в живота - Дойна. Втората конкурсна песен е на езика на страната, от която идва изпълнителят. 

Десетчленно международно жури оценяваше около 30 млади изпълнители от 12 страни на престижния и популярен фестивал. 

Признанието на прекрасната молдовска публика и оценката на журито беше единодушна с присъждането на голямата награда за труда и творчеството на Антония Маркова, а именно Гран при.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...
Нови случаи на коклюш в Пловдив
Заведение в "Капана" хванато в крачка
Кметът: Поклон пред творците на Пловдив!
Богослов: Напълно логично е митрополит Николай да бъде номиниран ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).