ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
40 коли са закъсали над хижа "Здравец", няма кой да помогне!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:19 / 02.01.2012Коментари (22)10128
© Plovdiv24.bg
Повече от 40 коли с пътуващи в тях и малки деца са закъсали от часове наред в района над хижа "Здравец" и не могат да се придвижат.

Самите потърпевши са подали сигнал на тел. 112, но заради неуредици около поддържането и почистването на пътната инфраструктура, хората все още са на пътя.

Дежурният в Областното пътно управление в Пловдив Костадин Родин обясни, че е изпратил дежурни коли. Те са установили каква е ситуацията, но не са могли да помогнат.  

По уверение на дежурния от пътното управление, е подаден сигнал до дежурните в село Йоаким Груево, но оттам са заявили, че поддържането и почистването на пътя е задължение на община "Родопи".

Никола Хаджийски - управител на почистващата фирма АХМС в Първенец, която поддържаше и почистваше пътищата в община "Родопи", увери, че неговата фирма вече не извършва тази дейност, тъй като не е била допусната до конкурс.

Кметът на община "Родопи" Пламен Спасов не бе открит за коментар, тъй като не отговаря на мобилния си телефон.

Източник: радио "Пловдив"



Още по темата: общо новини по темата: 339
09.04.2012 »
23.03.2012 »
19.03.2012 »
12.03.2012 »
06.03.2012 »
03.03.2012 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
който го е страх от мечки да не ходи в гората нали:) ако ти е скапана колата с изтъркани летни гуми не ти е мястото на хижа здравец. и би трябвало да си на правиш сметката че путя не е почистен. все пак не е за първа година НАЛИ :)))))
-1
 
 
А тези коли,дали имат вече венетки?Защото доло ги чака министър ДЪДянков.
+9
 
 
Днес отидох с колата до хижа Здравец на път за х. Чернатица - ето малко факти: пътят до обръщалото беше добре почистен и нямаше проблеми с придвижването, като изключим 2-3 заледени местенца. И все пак, със зимни гумии всичко си беше ok. В 11 часа на обръщалото имаше страшно много коли, паркирали по всевъзможни начини - никога не бях виждал толкова много на хижа Здравец. Вече бяха започнали да паркират в лявото платно на пътя след обръщалото в посока Студенец. Поразходих се 3 часа и когато се върнах на обръщалото бе същински ад - беше се образувала огромна колона паркирали + недвижещи се автомобили, всеки се опитваше да се бута където намери, изобщо ужас. Отделно имаше много автомобили, които в стремежа си да си намерят място за паркиране, бяха "паркирали" в канавките край пътя към хижа Здравец. Не беше за вярване. Но да се върнем към фактите: 1. Присъствието на толкова много хора - от дядовци и баби до бебета, за мен е очевиден сигнал, че Пловдив вече е узрял за своя ски зона. Отговорните фактори да дерзаят по въпроса! 2. Вместо да си прехвърлят топката и да търсят кой точно е отговорен за почистването на пътя и др. подобни, общината и областната управа да започнат да изпращат по една патрулка в почивните дни на изхода на Белащица, която да следи за натовареността на движението и при необходимост да се качва до обръщалото на х. Здравец, защото нуждата от регулиране на движението днес беше повече от отчайваща. Те и без това киснат с радарите и дебнат унесени шпфьори - поне да се свърши малко работа. 3. Това, което е написано в статията, ясно показва, че няма за кога да чакаме управляващите да ни оправят бакиите. Замислете се най-сетне, че ако ние не оказваме натиск върху институтциите, те никога няма да си вършат работата добре. Ама никога!
+5
 
 
днес бях на копривките, обръщалото, хижата .... в целия район, пътя е перфектен, просто стана хаос на паркингите от многото коли и ниската пътна култура, отделно някои колега ако е тръгнал с летни гуми ски да кара ..... малко драматизирате
-1
 
 
от какво се оплаквате преди два месеца нали вие си избрахте управниците , е сега трайте ще ви управят. друг е въпроса колко им е акъла на закъсалите, през зимата не се тръгва като на море през лятото.
+1
 
 
Има няколко неща които ме учудват в статията:Цитат:Дежурният в Областното пътно управление в Пловдив обясни, че е изпратил дежурни коли. Те са установили каква е ситуацията, но не са могли да помогнат! !!! Незнам какви дежурни коли са били тези ?!? Ако не са били снегорини защо въобще са били пратени !!! Ако пък са били такива (снегорини) и на са успели да достигнат до бетстващите то тогава ,защо въобще са се опитвали да се обаждат по други почистващи фирми като ,че ли те имат нещо по-различно!!!!! Учудвам се че и след като се е разбрало че няма кой от общинските структури да измъкне хората от снега (поради "НЯКАКВИ" си причини),защо държавата (да кажем в лицето на гражданска отбрана ) не се намеси за да помогне на БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ поискали помощ. Крайно време е да се спре с назначаването на държавна работа на хора които си мислят че са там само за да спят .ЕЙЙЙЙ ТРЯБВА И ДА СИ ИЗКАРАТЕ ЗАПЛАТАТА. >>>>>П.С. Днес бях на х.Здравец .Пътя беше почистен и в нормално състояние за зимата.Проблема беше в липсата на място за паркиране което доведе и до задръствания по пътя към хижата.
на 02.01.2012 г.
-4
 
 
Ако беше магистрала,Бойко щеше да се намеси!ГЕРБ ви управлява!
Докато има балъци,ще има и тарикати. ;)
на 02.01.2012 г.
+3
 
 
Къде успяха да закъсат ? На 1 януари на обяд се качихме чак до Копривките,там е възможно да закъсват,ако нямат гуми,но до х.Здравец пътя беше проходим :-) Иначе на горе към Копривките е луда работа,дърпахме 2-3 джипа с нашия,защото не бяха сложили зимни гуми тарикатите...
+3
 
 
Че "гъ*ъ" /Гражданска защита,де/ не се е засилила да помага на хората е безспорно. Но нека не забравяме,че районът,в който са закъсали хората,е високопланински и е колкото красив,толкова и опасен зимно време. Те направили ли са си сметка,че там може да е слънчево,но буквално за половин час да стане непроходимо от внезапен снеговалеж? Институциите са за бой,но и всеки трябва да проявява по-голяма отговорност,особено когато е тръгнал на път и с децата си.
+14
 
 
Няма гражданска защита вече няма и армия ,която да помогне на народа си!Само ставаме един вид сеирджии как фирми и общини си прехвърлят топката едни на други....А какви коли са изпратили за да не могат да помогнат на хората - или парите за колите ,които са необходими за подобни извънредни ситуации са отишли за нещо друго .....Срамота е да седят малки деца в планината и да не може да им се помогне!!!!!Администратвините неуредици винаги водят до подобни ситуациии!!СРАМ!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
БК Академик Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: