4 публични лекции организират два факултета на ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:42 / 21.10.2014
952
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Четири публични лекции на 23 и 24 октомври организират Химическият и Философско-историческият факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" съвместно със Сдружение за християнска апологетика "ХАРТА". Лекциите ще изнесе немският професор д-р Петер Иминг.

Поредицата стартира с химичната лекция на тема "Изследвания върху нови антитуберкулозни лекарства - бензотиазинони и пиридомицин" на 23 октомври от 13:30 ч. в Аудитория 12, 4 етаж, сграда на Химическия факултет в двора на ректората на ул. "Цар Асен" №24. Лекцията ще бъде изнесена на английски език.

В 16:00 ч. същия ден е лекцията "Сътворението: Как да разбираме Битие, глави 1-3, предвид съвременните научни постижения". Тя ще се проведе в 27-а семинарна зала в сградата на Философско-историческия факултет, ул. "Костаки Пеев" № 21.

Следващите две лекции на д-р Иминг са предназначени и за широката публика. Те ще се състоят на 24 октомври в Аудитория 5 на ректората.

Първата разглеждана тема "Произход на живота - съвременни химични теории и накъде сочат те?" е с начален час 15:00 ч. Два часа по-късно - от 17:00 ч., започва лекцията "Етични аспекти в биологията и медицината от християнска гледна точка".

Проф. д-р Петер Иминг е специализирал фармация и химия. Защитил е дисертация в областта на фармацевтичната химия. Научните му изследвания са насочени към разработването и синтезирането на нови лекарства, както и към изучаването на молекулните механизми на тяхното въздействие. 

Понастоящем д-р Иминг е ръководител на Катедра "Фармацевтична химия и клинична фармакология" във Факултета по природни науки на университета в Хале, Германия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).