20 години Факултет по икономически и социални науки в ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:54 / 06.11.2014
2932
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
20 години от основаването си ще отбележи с мащабна научно-практическа конференция на 7 и 8 ноември Факултетът по икономически и социални науки на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Събитието е с международно участие и е озаглавено "Времена на несигурност и рискове: Възможности и перспективи за развитие".

"Това е най-големият форум, организиран от факултета в неговата 20-годишна история", сподели деканът на ФИСН проф. д-р Иван Иванов.

В двата дни ще бъдат представени над 120 научни текста в сферите на икономиката, управлението и политиката, като 28 от презентациите е предвидено да се проведат посредством виртуална връзка. На форума ще присъстват представители на университетите в Портсмут, Великобритания, Флоренция, Италия, и "Александру Йоан Куза", Румъния. 

Българските участници са от 15 висши училища от цялата страна и от два института към БАН - Института за икономически изследвания и Института за изследване на обществата и знанието.

Вицепремиерът в служебния кабинет професор Йордан Христосков, доц. Даниела Бобева - вицепремиер в предходното правителство и учен от ИИИ към БАН, и бившият заместник-министър на отбраната доц. Румен Кънчев ще се включат във форума. Официален гост на конференцията ще бъде посланикът на Израел у нас - Н. Пр. Шаул Камиса Раз.

Конференцията е разделена на 6 панела: "Европейски измерения на икономиката на знанието", "Управление на публичните финанси", "Политики в публичната сфера", "Управление в условия на несигурност", "Маркетинг" и "Съвременни предизвикателства пред демокрацията и световния ред". Кризата в Украйна и замразените и действащи конфликти в Черноморския регион ще бъдат анализирани по време на специална кръгла маса на тема "Европа и Евразия: рискове, несигурност, перспективи" с модератор доц. Румен Кънчев. Отношенията между ЕС и Евразийският икономически съюз също ще бъдат обект на дебат.

Официалното откриване на конференцията "Времена на несигурност и рискове: Възможности и перспективи за развитие" е насрочено за утре, 7 ноември, от 13:00 ч. в Аудитория №6 на Ректората на висшето училище на ул. "Цар Асен" №24. Приветствия към участниците и гостите ще отправят ректорът на ПУ "Паисий Хилендарски" проф. д-р Запрян Козлуджов, деканът на ФИСН проф. д-р Иван Иванов и посланикът на Израел у нас - Н. Пр. Шаул Камиса Раз.

"Факултетът по икономически социални науки на ПУ "Паисий Хилендарски" стартира през есента на 1994 г. само с една специалност и с близо 200 студенти", припомни проф. Иванов. 

За 20 години броят на възпитаниците на ФИСН се е увеличил близо 20 пъти и днес в него се обучават общо 4000 бакалаври и магистри - най-голям общ брой студенти и най-много магистри спрямо останалите факултети на Пловдивския университет.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...
Заведение в "Капана" хванато в крачка
Кметът: Поклон пред творците на Пловдив!
Богослов: Напълно логично е митрополит Николай да бъде номиниран ...
Цветелина Пенкова отчете мандата си в Европарламента и се срещна ...
Читателка: Намерена е голяма връзка с ключове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).