135 години от създаването на НБ "Иван Вазов"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:13 / 30.10.2014
1548
Народна библиотека "Иван Вазов" отбелязва двоен празник днес - 135 години от създаването си и 160 години от рождението на първия български енциклопедист Лука Касъров.

През целия ден в НБ "Иван Вазов" са планирани различни събития - провеждане на национален колоквиум за книгата, откриване на документална изложба за Лука Касъров, откриване на Американски информационен център.

Американският информационен център към НБ "Иван Вазов" e третият от подобен тип у нас. И пловдивският е създаден по програма на американското посолство у нас. Откриването ще направи заместник-посланикът на САЩ Брус Бъртън.

В Американския информационен център ще може да се открие актуална информация за САЩ - за обучението, което се извършва там, за работните места, за визовия режим, както и справочна литература, която ще дава професионален отговор за най-новите научни издания.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нови арести в Пловдив!
Абитуриентският бал на една шампионка: Рокля под 300 лева и обувк...
ОД МВР Пловдив: 14 шофьори са арестувани!
Сериен подпалвач получи заслужена присъда
Скандално паркиране на джип в Пловдив
За награда "Пловдив" и за Източната порта, слушайте в предаването...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).