ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Почина "бащата" на тирамисуто | ||||||
| ||||||
Кампеол беше собственик на ресторант "Le Beccherie" в град Тревизо. През 70-те години на миналия век, именно той започва да предлага за първи път сладкиша от напоени с кафе бисквити и маскарпоне. Според местни медии десертът се появява за първи път поради грешка на съпругата на Кампеол и тогавашния му главен готвач. Десертът и днес се смята за основен продукт на италианската кухня, обичан по целия свят. Класическото тирамису се приготвя, като се подреждат напоени с еспресо бисквити с маскарпоне и се поръсва с какао на прах. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
08:18 / 28.04.2024
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
08:12 / 28.04.2024
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
15:44 / 28.04.2024
Шофьорка от "Кючука" отмъсти за неправилно паркиране
07:37 / 28.04.2024
Как да взимаме по-висока пенсия?
08:40 / 28.04.2024
Старото великденско яйце - ето какво да го правите
16:42 / 28.04.2024
На рождения си ден Лили Иванова отишла в хоспис
15:53 / 28.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета