ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
National Geographic Traveler номинира България в 50-те туристически дестинации на 2012 г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:14 / 17.04.2012Коментари (5)3853
© Plovdiv24.bg
National Geographic Traveler номинира културния маршрут "Чудесата на България: изкуство, вино и традиции" като една от 50 дестинациите за 2012, които човек трябва да посети през живота си. Признатото за най-популярно туристическо списание в света има над 7.5 млн. читатели.

На 12 април 2012 г. във Върмонт National Geographic Traveler представи своята класация "50 пътувания, които трябва да се направят в живота" и мотивите за нея. "Процесът на подбор беше конкурентен и нашият редакторски екип работи дълго и усърдно, за да определи най-автентичното, най-иновативното, най-неоткритото, най-добре управляваното и най-природосъобразното пътуване", съобщи изданието.

Туровете "Културни кръстопътища" вече са влизали в престижната класация три пъти - през 2009, 2010 и 2011 г. Тази година бе избран маршрутът "Чудесата на България". Освен това сега е и първият път, когато National Geographic Traveler включва малка европейска страна в топ 50 за културен туризъм. Впечатленията са натрупани от лични визити и пътешествия, разговори с личности от културата, концерти и др. Те показват в нова светлина вече известни културно-исторически обекти и съчетават елитарното с автентичното и местния характер на териториите.

Сред българските забележителности са откроени Рилският манастир и Боянската черква, Дунавското крайбрежие, черноморският бряг, Казанлъшката тракийска гробница, както и най-старите неолитни жилища в Европа, изградени 6000 години Пр. Хр. Част от тези забележителности са включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

"Чудесата на България" е най-обогатеното с гурме и винени дегустации пътуване, което помага на туристите да открият вкусове и аромати, дълбоко вкоренени в най-добрите европейски традиции, смята екипът. В тура са включени също тъкането, ръчното правене на хляб, месенето на тесто от млади и възрастни жени, които са съхранили традицията като вековен ритуал.

Участниците в "Културни кръстопътища" могат да се запознаят и да изживеят легендите на страната чрез директен контакт с местните хора. Сред тях са срещи с ученици, директори на музеи, археолози, музиканти, производители на вино или парфюми и др. Всичко те разкриват най-доброто от страната и за най-взискателните пътници и заслужават включването в най-престижния списък за културно пътуване, посочва екипът на National Geographic Traveler.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Vasil Alexiev
премахни филтъра

0
 
 
Браво за успеха. Дай Боже все повече поводи за гордост. Моля, кажете как мога да се сдобия с повече информация за тези "кръстопътища". Много бих искал да допринеса за популяризирането им.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Парламентарни избори 2024
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Стрелба по Роберт Фицо
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: