Арестуваха тв водещ със синтетична дрога на летището

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:37 / 26.10.2014
5606
За залавянето на тв водещия беше организирана специализирана акция, изпълнена от отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница Аерогара София. Зрелищният арест се състоя на летището пред 100 деца от столични училища. В багажа на заловения Стелиан Димитров-Faked stars бяха открити няколко грама от актуалния в момента синтетичен канабис.

За щастие, акцията се състоя само в рамките на петото издание на инициативата "Red Ribbon" под мотото "Proud to be drug free!", организирана от Агенция "Митници" и Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (DEA). Събитието се провежда в много държави в памет на зверски убития агент Енрике Камарена. Целта е да бъде обяснено на тийнейджърите за неподозираните от тях ефекти от дрогата и до какво може да ги доведе уж безобидната употреба.
Присъствието на пловдивския водещ Стелиан Димитров не е случайно. Той е поканен лично от началника на отдел "Митническо разузнаване и разследване" Стефан Бакалов, защото стартира антидрога кампанията в Пловдив. Водещият на Plovdiwood Show е инициатор на "Линията на живота" и обединява млади артисти от Пловдив в борбата срещу популяризирането на "невземането" на наркотици сред младите. За ареста Стелиан беше в ролята на прочутия бос на мафията Дон Корлеоне. Изпълнителите Веси Бонева и Тодор Гаджалов пък направиха концерт за тийнейджърите. Те също са част от "Линията на живота" и участват в едноименна песен в подкрепа на проекта.

След зрелищното задържане на Дон Корлеоне, пред учениците беше представена демонстрация на откриване на наркотици в пътници или в багаж с използване на специално обучени митничарски кучета.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).