ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Знаете ли къде предлагат най-добрата пица "Маргарита" в света? | ||||||
| ||||||
Тяхната тайна? Простота и любов към традицията. Само с две пици в менюто, за да гарантират качество, собствениците търсят вкусовете на миналото повече от сто години. Превъзходните съставки на Campania гарантират качеството: от брашното през моцарелата до маслото – всичко идва от предприемачи, които посвещават работата си на ограничена площ, гарантирайки отлични техники и вкусове. Човекът, който въплъщава, повече или по-малко съзнателно, философията на пицата в Неапол, Микеле Кондуро, е с нисък ръст и скромен произход. Имал остър поглед и палава усмивка, особен човек, особен с характера си, с живота си, но преди всичко с начина, по който работел и възприемал призванието си. Един от синовете му, майсторът пицар Антонио Кондуро, го определя като икона на изкуството на пица. Микеле бил просто "фанатик“ на пицата, както друго от 13-те му деца, Луиджи Кондуро, го определя. Това е Микеле Кондуро, скандалният майстор-готвач на пица, основателят на семейството пицари, които от 1870 г. насам превръщат пицата в крайъгълен камък на живота си. Кажи-речи всички деца на Микеле са минали през пицарията и са се върнали в нея, а Салваторе, Луиджи и Антонио са я поели по-късно, гарантирайки приемствеността на традицията. Заедно тримата братя продължават традицията, предадена от баща им, възприемайки неговите учения възможно най-добре, задълбочавайки изкуството му и поддържайки приемственост. Тримата са запазили онези ценности, които Микеле е издигнал като знаме на своята пица. През 1870 г. семейство Кондуро дава началото на дълга традиция на майстори готвачи на пица в сърцето на централен Неапол. Микеле Кондуро, синът на Салваторе, усъвършенства семейното изкуство, като научава тайнствата му от известните майстори от Торе Анунциата, които били експерти в приготвянето на паста и пица. Микеле отваря първата пицария през 1906 г., където се намира новата сграда на болницата Ascalesi, чието строителство принуждава Микеле да промени местоположението си. Всъщност през 1930 г. пицарията е преместена на сегашното си място на Via Cesare Sersale, определяна от много експерти и журналисти като "свещения храм на пицата“. Оттогава пет поколения майстори готвачи на пица продължават дейността на основателя, зачитайки традицията и запазвайки вярата си с указанията на Микеле, който искал неаполитанска пица само с вкусовете "Маринара“ и "Маргарита“ без добавянето на "папоки“ (т.е. глупости), които променят вкуса и автентичността, познати и ценени в целия свят. Тайната на този траен успех е използването на естествени съставки и използването на древния и доказан метод за втасване на тестото. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
След забраната: Едно онлайн казино затвори, но друго отвори
10:26 / 21.05.2024
Забраняват вноса на автомобили втора ръка?
07:37 / 14.06.2024
Победител във "Фермата" стана татко на момче
23:30 / 14.06.2024
Гастарбайтери: В България е страхотно, изкарваме по 1200 лева месечно
15:37 / 15.06.2024
Александър Сано пропуска раждането на внучката си
08:51 / 14.06.2024
Напусна ни кукловодът от Цар-Симеоновата градина
18:57 / 14.06.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години? | ||
Д-р Гарабед Томасян (2428) | 15% | |
Спас Гърневски (2248) | 14% | |
Д-р Иван Чомаков (1521) | 9% | |
Славчо Атанасов (4258) | 26% | |
Иван Тотев (4517) | 28% | |
Здравко Димитров (1423) | 9% |