ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Васко Кръпката побесня заради Тони Стораро: Чалгарите все още са на почит и им се предлагат чудни условия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:19 / 06.04.2024Коментари (7)6818
©
Чалгата уби човещината у нас! Това каза емблематичният рокаджия Васил Георгиев, известен на всички като Васко Кръпката. Музикантът е побеснял покрай факта, че ще има цяла спортна арена за фолкизпълнителя Тони Стораро. Той подготвя мегаконцерт с изявата на много свои колеги.

"Тук чалгарите все още са на почит и им се предлагат чудни условия, щото пълнели зали и арени и това било бизнес... не това не бива да е оправдание!!! Защото и продажбата на дрога на малолетни е добър бизнес, ама убива.... е чалгата уби човещината у нас!", обясни Кръпката с недоволство.

Звездата на блуса сподели своите притеснения, че в България чалгата се е институционализирала. "Проблемът е, че при нас мутрите с мръсните пари от проституция, наркотици и пр. черни сделки, с ченгета и среднодеведесетарски бухалкаджии направиха чалгата ИНСТИТУЦИЯ!", ядосан е фронтменът и допълва: "Да, бай Рашо можеше и на Янка Рупкина да се радва, и на Валя Балканска... но го потопиха в помията на долнопробно окрадена от най-ниско ниво сръбски турбофолк, елементарни цигански и изобщо ориенталски извивки, с просташки послания и директни мръснишки натяквания. А какви чудесни цигански музиканти останаха без хляб с тия силиконки, дето пеят на плейбек". Блусарят иска да подчертае, че въпреки омразата си към попфолка той уважава музиката на ромското малцинство за разлика.

Според гласа на деведесетарския бунт масовото популяризиране на чалгията е довело и до разрив в обществото и политиката. "Гуруто на чалгата, онзи безочлив, арогантен бръснатоглав комплексар, заел мястото в най-гледаното телевизионно време, благодарение на ченгетата влезе със замах в политиката и дори беше първа политическа сила по едно време", споменава Кръпката за не кой друг, а Слави Трифонов. "Не е ли чалгата виновна за това, че голяма част от българите станаха арогантни... маса политици от толкова долно ниво и липса на грам интелект, децата, отрупани с лъскавини, неизлизащи от скъпите си телефони, момиченца на 12-13 години, непризнаващи ни срам, ни свян, изглеждащи като проститутки, момчетата като "батки" кой от кой по-нахакан и напорист....", отчаян е рокаджията.

Въпреки че според Кръпката чалгата е причинила огромна деградация на България, той смята, че нещата в нашата държава са тръгнали в добра посока: "Не мога да си изкривя душата обаче и да не отбележа, че след това Столична община започна да се старае да отбягва такива събития, а да подпомага множество културни фестивали, ама наистина в София последните години преливаше от култура", предава "България днес".

Това, което най-много засяга опитния музикант, е, че в нашите съседки - Сърбия, Гърция, Румъния, техният аналог на чалгата не е с толкова силно присъствие, за разлика от у нас. "Турбофолкът в Сърбия е супер популярен, НО НЕ Е ИНСТИТУЦИЯ! В "Арена Белград" не се случват такива концерти... някак не е престижно за уважаващи себе си хора, занимаващи се с организация на концертна дейност. В Сърбия имат мноооого друга музика, която е по всички престижни места и медии и само един-два канала и радиа с чалгия", сподели Георгиев.


Още по темата: общо новини по темата: 5899
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
предишна страница [ 1/984 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Кошмар
премахни филтъра

Aнонимен
на 06.04.2024 г.
-4
 
 
Нали соца ви пречеше , вече сте свободни да пеете каквото си искате . Ако ти харесват музиката и ти ще пълниш зали и стадиони .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Електронно таксуване в градския транспорт
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: