Училищен автобус вдигна над 590 км/ч, но се самозапали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:05 / 30.10.2014
5161
Училищен автобус вдигна над 590 км/ч, но малко след това се самозапали. Това се случи, след като американец оборудва превозното средство със самолетен двигател. Идеята е хрумнала на Пол Стендър от Индиана.

Скоро след като Пол Стендър разви умопомрачителната скорост, автобусът му се запали. Заради огнения шлейф, проточил се на 80 метра назад, превозното средство заприлича на ракета. Стендър обаче не пострада.

"Това е първият училищен автобус в историята, а вероятно и всякакъв автобус, успял да развие такава невероятна скорост. Щеше ми се да направя това още, докато бях ученик. Винаги се ядосвах колко бавен е училищният автобус", заяви развълнуваният Стендър.

"Моето послание е към децата - да имат свои хобита, колкото и шантави да са те. Да вършат нещо креативно. Само така ще стоят настрана от наркотиците и от лошото влияние на разни хулигани. Моето мото, изписано и върху автобуса, е: "Самолетите са горещи, дрогата - не".


Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Орлин Павлов: Разбих врата, защото се заключих сам точно преди да...
Катето Евро издига паметник
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).