ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Изследване показа: Българите ще са 9 пъти по-богати, ако се преместят във Великобритания
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:08 / 19.02.2013Коментари (5)4582
©
Българските и румънските имигранти биха били 9 пъти по-богати, ако се преместят във Великобритания, когато падне граничният контрол в края на годината. Това показва изследване на "Мигрейшън уоч", цитирано от британските медии.

Според данните едно четиричленно семейство може да увеличи седмичния си доход от 62 паунда в родната си страна до 543 паунда в Обединеното кралство. Седмичният доход на такива семейства, състоящи се от мъж, работещ на минимална заплата, домакиня и две деца, в Румъния ще скочи от около 70 паунда седмично.

Другаде работниците от Източна Европа ще бъдат четири или пет пъти по-добре платени в сравнение със заплащането в родините си.

Конкретно "Гардиън" пък обвини Дейвид Камерън в "имиграционна" дискриминация - индийците са добри, а източноевропейците - лоши. Приветствието на британския премиер към "трудолюбивите" индийци контрастира с отношението към гражданите на новите страни-членки на ЕС, казва изданието, цитирайки книгата "Краят на толерантността" на Арун Кунднани.

Според нея възможността да се интегрира човек във Великобритания се основава по-малко на това как изглежда, отколкото дали е обречен да бъде културно съвместим или не. Това може да изглежда като напредък, но пълзящата скала, по която човечеството е организирано, не се различава особено от расистките йерархии на миналото, но се базира в по-ниска степен на цвета на кожата.

И така, образован в Англия специалист индиец може да се окаже по-приемлив отколкото бял безработен българин или румънец. Това е точно което наблюдаваме в посещението на Дейвид Камерън в Индия, страна, чийто икономически ръст той описва като "един от големите феномени на века", коментира "Гардиън".

Източник: btv







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на krisi_ch
премахни филтъра

0
 
 
Как да ни искат,като тези наши ''мили ромски събратя'' си правят катуни,крадът,възползват се от всички социални помощи....,а ние трудолюбивите истински БЪЛГАРИ си късаме задните части от бачкане!!! лично аз работя в момента на 2 места,за да мога да си позволя да живея нормално,но никой тук не го интересува,че си плащам наем,сметки,данаци...чуят ли ,че си БЪЛГАРИН повечето веднага те слагат в категорията ''некачествен''!!!! Но не мога да им се сърдя на англичаните ,че не ни искат!!! Докато нашата мила родна страна,не даде ограничения на мазните цигани,да не се наричат БЪЛГАРИ,и не обяснят разликата на англичаните...те ще продължават да си ни мразят и да ни гонят!!!!
0
 
 
То и на помощи да стоиш там, пак ще си няколко пъти по-добре. ЮРУШ НАРОДЕ-Е-Е към УК (Убединеното кралство). Фараж - дръж се, че идем!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Удвояват околовръстното на Пловдив
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: