ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Дъщерята на президента срещу щерката на Лилия Маравиля за "Най-най" в НАТФИЗ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:33 / 27.05.2024Коментари (0)6557
©
Две популярни момичета на випуск 2024 от НАТФИЗ "Кр. Сарафов" ще влязат в двубой за наградите "Най-най-най" тази година. Това са дъщерята на актрисата Лилия Маравиля - Паола Мария, и щерката на президента Румен Радев - Дарина. И двете студентки имат своите върхове в специалностите, в които се обучават. 

Дарина Радева направи два дипломни спектакъла за завършването си - бе Самодива в "Кентърбърийски разкази" от Джефри Чосър с режисьор Мирослава Гоговска и майка в "Дон Жуан се връща от война" от Йодьон фон Хорват с режисьор Крис Шарков. Впрочем именно Шарков я включи в свой проект, който се игра преди месец в Народния театър - "Елементарните частици". В постановката по романа на Мишел Уелбек в образа на Алфа тя се справи на завидно добро ниво, партнирайки си със суперуспешната ни актриса Теодора Духовникова. Допълнителната работа по време на обучението на Дарина бе и участието й във филма на Касиел Ноа Ашер "Сад. Игри по време на апокалипсис" по мотиви от "Мадам дьо Сад" на Юкио Мишима, където влезе в ролята на Ан. 

Тази година ще видим и първия пълнометражен филм, в който участва президентската дъщеря - тя играе в образа на Мими в "Гунди - легенда за любовта" на режисьора Димитър Димитров, който ще видим през есента по кината.

Дарина е в т.нар. "Златен клас" и се обучава в специалността "Актьорство за драматичен театър" при проф. Пенко Господинов. Освен нея почти целият клас има успехи на театралната сцена.

Освен изключително красива, много талантлива е и другата популярна дъщеря на випуска - Паола Маравиля.

Паола е и с италиански корени заради баща си Лука и чудото на Лилия, която я ражда на 32 години. Момичето завършва в класа на проф. Маргарита Младенова Ц жената, дала стотици таланти на кино- и театралната сцена.

"Да ме сравняват с майка ми е малко натоварващо, не ми харесва да ни сравняват изобщо. Макар че имаме много общо - дори реакциите ни са сходни. Започнах да забелязвам, че дори се смеем по един и същи начин. Приличаме си във възклицанията и мимиките, което може би е нормално, но според мен не е само генетика", казва Паола в интервю. От своя страна Лили е категорична, че се гордее с детето си, което много прилича на нея. "Не сме като две капки вода, но в излъчването, дори в прическата - била съм точно с такава коса, когато влизах в академията. Тя самата го каза: "Мамо, същата съм като теб", казва Лили.

Паола е завършила Италианския лицей, а дипломните й спектакли в НАТФИЗ са в образа на Наталия Петровна - "Месец на село от Иван Тургенев с режисьор проф. Маргарита Младенова, и като синьора Агаци в "Така е, ако мислиш, че е така" от Луиджи Пирандело с режисьор Албена Георгиева.

Допълнителните й участия са много, като в най-награждавания спектакъл "Платоноff" по А. П. Чехов с режисьори професорите Маргарита Младенова и Иван Добчев е Софя Егоровна.

За наградите "Най-най-най" фаворити са още Антония Гюруди, Катрин Гачева, Михаела Гончева.

При мъжете също има талантливи имена - Даниел Кукушев, любимец на публиката с играта си в "Игри в задния двор" на режисьора Николай Поляков. Голяма конкуренция му е синът на журналиста Витомир Саръиванов - Стефан Саръиванов.

Наградите "Най-най-най" са първият отличителен знак в професионалното развитие на абсолвентите от академията. През последните 18 години те се обявяват и връчват на официалната церемония по дипломирането на студентите. Тази година то ще е на 1 ноември, Деня на будителите.

За тях се състезават завършващите от съответния випуск. Номинациите за наградите се определят чрез референдум с тайно гласуване от всички членове на факултет "Сценични изкуства" - преподаватели и студенти, от над 350 души.

Носителите на "Най-най-най" се определят чрез федеративен принцип на гласуване от БОНЗА - Борд за определяне наградите на завършващите.

Автор и създател на статуетките "Най-най-най" е проф. Богомил Николов Димитров - преподавател в катедра "Метал" на НХА.

След обявяването на наградите ще се състои и връчването на дипломитe на абсолвентите випуск 2024, пише "България Днес".


Още по темата: общо новини по темата: 6790
17.06.2024 »
17.06.2024 »
17.06.2024 »
17.06.2024 »
17.06.2024 »
17.06.2024 »
предишна страница [ 1/1132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
50-ото Народно събрание
Михалис Хаджиянис в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: