ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Диетолог: Яжте месо възможно най-рядко | ||||||
| ||||||
"Месото е по-добре да се задушава, отколкото да се пържи. При пържене винаги се образуват повече ot така наречените канцерогенни съединения, които причиняват тумори", отбеляза експертът", предупреждава той. Гинсбърг препоръчва да се добавят подправки като куркума, лютив червен пипер или черен пипер към задушените ястия, за да стане храната още по-здравословна. "Ориенталските подправки са много добри за забавяне на процесите, свързани със стареенето на клетките и възрастовите промени. Някои от тях доказано ни предпазват от развитието на тумори", подчертава той. "Като цяло трябва да се каже, че червеното месо е нездравословна храна. По-добре е да се замени с пилешко, а още по-добре с риба. Яжте месо възможно най-рядко", заключи специалистът. Той също така посъветва да не ce добавя бял ориз, паста или картофи към месото като гарнитура. Те съдържат малко фибри, но много нишесте. Освен това не трябва да комбинира месото и с гъби, тъй като такава комбинация ще натовари стомаха. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
18-годишна шофьорка прегази две момичета в Пловдивско!
11:26 / 07.05.2024
Сестрата на Маги от "Ергенът" - невероятна красавица
08:42 / 06.05.2024
Къща или бебе? Певецът Миро готви изненада
11:47 / 06.05.2024
Кошмарно задръстване на магистрала "Тракия", колите са буквално спрели
14:17 / 06.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години? | ||
Д-р Гарабед Томасян (1876) | 16% | |
Спас Гърневски (1659) | 14% | |
Д-р Иван Чомаков (1139) | 10% | |
Славчо Атанасов (3115) | 26% | |
Иван Тотев (3043) | 26% | |
Здравко Димитров (1054) | 9% |