ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Училището по-далеч от владиката Николай и хората му
Автор: Любомир Минчев 10:52 / 26.03.2019Коментари (6)15020
© Plovdiv24.bg
Владиката Николай отново се опита като индийски факир да легне на дъска с пирони. Не може. Ако сте забравили, той анатемоса йогата. На една от матурите по български език и литература имаше въпроси, свързани с йога – една от шестте индуистки философски школи. Това вбеси Николай, чието поведение на талибан дава и на Синода окраска на Света инквизиция. Проблемът е, че православната църква не определя йога като философска школа и вид гимнастика, а като основополагащо учение на индуизма. Това прави йога неприемлива за православната християнска вяра, особено за фундаменталистите като Николай.

И този човек има претенциите да стъпи в българското образование, да бърка в душите на децата ни, да определя какво трябвало да учат, вместо да се занимават с компютърни науки. На кръгла маса в Хуманитарната гимназия през уикенда Николай си позволи безпрецедентна атака на българското образование, което след промените бълвало едва ли не боклук след боклук. Похвали образованието на социализма и отново настоя да се въведе вероучение в училищата. Сами да си го направят учителите, да не чакат държавата. Иначе ще произвеждаме кадри, които след време щели да установят електронната дикутатура у нас. И Николай щял да помага за връщането на духа в училище, имало и много помагачи край него.

Но преди да пуснем тези хора в училищата , трябва да сме наясно какви ги вършат. Николай  и хората му са съгласни  руската православна църква да държи в подчинение българската и тя да е в ръцете на ченгета от ДС. А и клеймят на воля ЕС. В една от проповедите си  ядосаният поп Николай  изневиделица стовари гнева си върху Европа, описана от него  като чорбаджия изедник, който смуче кръвта на нещастния български народ. “Предстоят много и тежки изпитания. Вижте в какви времена живеем. Мракобесни сили се надигат, за да подтиснат всяка искрица на свобода, достойнство, почтеност и морал", крещи на владиката, който пет пари не дава, че се държи като агент на руската православна църква. Европа ни разрушила икономиката, отнела ни стопанството, погубила децата ни, проповядва Николай.

И сега Николай  е готов да поведе нов кръстоносен поход. Без да е нахранил един бездомник, без да е приютил един християнски бежанец, без да е помогнал да един сирак, този православен талибан атакува образованието, което не е по негов образ и подобие.

Николай е агресивен  християнски фундаменталист и за това неведнъж е ставало дума. Заедно с още няколко владици доминира и официалните позиции на Светия синод, които са доста крайни и неприемливи – освен за отявлени фанатици. Кажете нещо за независимостта на Украинската  църква, за Македонската. Бъдете по-смели преди да поискате душите на децата.

И когато Николай говори за лошото образование, за децата ни и как трябва да бъдат моделирани, го прави пред просветни кадри, училищни хора, а не хора на Църквата. И те мълчат, вместо да го зашлевят през устата и да го смъкнат от трибуната. Така ли  мислят и те?

Отдавна твърдя, че Николай е митрополит на една малка група пловдивчани, сред които политици, олигарси и несретници. Оставили сме го в техните ръце – те да се оправят с него. Време е Пловдив да освирка своя натрапен владика. И той да разбере ясно, че е потънал в мрака, ако твърди, че йога е път към мрака.


Още по темата: общо новини по темата: 675
20.03.2024 »
20.09.2023 »
16.09.2023 »
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/113 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Колкото повече публични изяви има дядо Николай, толкова по-добре. По едно време се бях притеснил, че се беше покрил и нищо не коментираше и хората бяха забравили що за стока е.
+3
 
 
Прави ми впечатление,че дежурния минусослагач,който или обича др.Николайчо или по скоро е трол на Гергов...пукаминах...Няма коментар ,но има реакция.Искам и на него и на пасивните пе****си от на гергов бардака да им кажа,че това ДЯВОЛСКО изчадие е част от тяхната клика в Пловдив.Този изрод с брада е ваша рожба и служи на Бог,колкото и шефа ви.Гледайте руския филм Левиатан. 1 към 1. Няма значение дали е Русия или България,подобни безбожни кърлежи отвъдени от партията дирижират кочините си по места.Един олигарх и един служител на Бог-а...пардон на Дявола.!
+3
 
 
ще ви помоля най-учтиво не го наричайте човек.Той е комунист,син на комунисти.Приятел на комунисти с ролекси.Смешното е,че като назначен за владика няма кой да го изгони.Даже президентът с фуражката има само един мандат-а владикато до живот.
+2
 
 
кольо педала да не ни дава акъл,а да си гледа гей дружинката приятелите от бкп-бсп!
+3
 
 
Владиката Николай е чиста отрова и възможно най-лошото , което може да сполети Православната църква. Владиката Николай стана печално известен със своите Ролекс-и, със своите скъпи черни лимузини в гаража му. Стана печално известен с приятелството си с пловдивския олигарх Георги Гергов.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (897) 16%
Спас Гърневски (805) 14%
Д-р Иван Чомаков (549) 10%
Славчо Атанасов (1475) 26%
Иван Тотев (1508) 26%
Здравко Димитров (490) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: