ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
С Гергов и трамвай №5 – в челната петица
Автор: Любомир Минчев 18:06 / 27.09.2015Коментари (14)9912
© Plovdiv24.bg
Хората на БСП в Пловдив направиха груба грешка още с откриване на кампанията. Избраха най-неподходящото място - в самия център на града. Така се видя и кой се интересува от тази дандания. Кадрите от партийното тържество свидетелстват за пълен провал още на старта.

Вместо да се скрият в Цар - Симеоновата градина, или да минат с един молебен, както предвидливо направиха други кандидати, социалистите се изтъпаниха на площада. Кой даде този акъл на Гергов? А и той вероятно си е въобразил, че се намира на Копривките или на Бузлуджа. Но в центъра на Пловдив никой не те бръсне за слива. Теди Москов беше казал, че и в театъра било като в секса - трябвало поне двама. Иначе се получава режисьорска мастурбация. В такъв случай едва ли е най-удачно да се мастурбира пред фонтана на общината.

Изборът на "Трамвай №5" да подгрява неколцината червените активисти не е случаен. Да оставим, че бюлетината е №5. Динозаврите, които младите социалисти видяха за първи в живота си, пееха "А беше лято..." Освен това социалистите обичат да се лангъркат по трамваите. Нали си спомняте как Станишев и Ламбо , преди една друга кампания, си говореха в един пътуващ за никъде трамвай. Той дерайлира, с него и Станишев, а пловдивските социалисти имаха куража да се покажат в центъра на града. Вероятно искаха да внушат, че техният трамвай е друг, има и ясно очертан път - към отвъдното.

Гергов опита и онази поза на партизански командир от Копривките, но не се получи - нямаше го онзи див копнеж по социализма, а и си беше забравил калашника. Все пак каза, че пловдивчани са революционери, ще оправя входовете на града и Стария град, който половината вече го е оправил с онези 14 къщи в "Пълдин туринвест". Дойде му и кураж да каже, че извежда отбора си само за победа и нищо друго. Гергов сякаш го изкрещя от прозореца на трамвай - нищо не се чува, а и никой не го интересува. 

Фразите, които изрича партийните комисари като Гергов, са особени. Риташ ги, подмяташ ги, скачаш отгоре и все едно нищо не се е случило. Няма и да се случи. Защото са толкова празни тези фрази, че чак се удивляваш на празнотата им.

Път, Промяна, Прогрес, Пловдив, Пловдивчани. Пет думички с буквата П, както и пет на бюлетината. Зашеметяваща символика на един задружен клас в час по апликация. От петте думички само първата има нещо общо с БСП - Път. Гергов обича да казва, че когато стане трудно, идва БСП. И пак бърка. Когато стане трудно, БСП си отива - по пътя. Може само да избира дали да е с трамвай.

Социалистите сега се въртят само около бюлетината с номер 5, но дума не обелват за петото място на изборите. Така казват социолозите. С Гергов и "Трамвай №5" това си е успех - челната петица.

С кандидатурата си Гергов не направи нищо друго, освен да постави на обсъждане темата за партийния мухъл. В едно тв предаване преди години господин Николай Радев, който сега е чак на шесто място в общинската листа, твърдеше, че накъдето и да се обърне - не вижда мухъл по фасадата на БСП. Освен това основният въпрос в партията не е отношението между бедни и богати. Напротив, хубаво е, че има много богати, които ще учат бедните да станат богати. Не знам дали и днес господин Радев държи на думите си, но накъдето и да се обърне, ще види мухъл. Вероятно и затова сега е шести. Не знам дали му се говори и за новото лице на партията, когато така натрапчиво лъсва нечий задник.



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Yordan Dimitrov 3
премахни филтъра

+2
 
 
Само му вижте външния вид на този политик... Оуу ти офцете ли ще пасеш бе майна...?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
"Нисан" се вряза в автобусна спирка в Пловдив
Градският транспорт в София
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
Бул. "Васил Априлов" минава под Централна гара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: