Задържаха пловдивчанин за телефонни измами

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:38 / 18.02.2015
1898
Във връзка със зачестилите опити за телефонни измами на територията на Благоевград, от полицейски служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към ОДМВР Благоевград и сектор "Криминална полиция" при 1 РУП-Благоевград в опит да въведат в заблуждение жител на Благоевград, са задържани М.С./42г./ от Добрич и Г.Г./34г./ от Пловдив.

Само пред изминалите два дни двама възрастни мъже и една жена от гр.Благоевград са станали жертви на телефонни измами, като същите са предали на непознати за тях лица сумите от 6 000 лв., 1 800 лв. и 3 000 лв., поискани им за лечение на техни роднини.

През изминалите три дни в ОДМВР-Благоевград са получени множество сигнали за направени опити възрастни хора да бъдат въведени в заблуждение, но благодарение на адекватната реакция и своевременното сигнализиране на тел.112 те са останали безуспешни. 

М.С. и Г.Г. са задържани със заповед за задържане до 24 часа, като е установена съпричастността им към трите телефонни измами извършени на 16.02.2015г. и 17.02.2015г. на територията на гр.Благоевград. 

От полицейските служители са намерени и инкриминираните парични суми. Срещу извършителите е образувано досъдебно производство. Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови ремонти на АМ "Тракия"
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити
Гърмежи и валежи до часове
Публикуваха отговорите за втората матура
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).