ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ядем все по-малко месо, Европа минава на сирене | ||||||
| ||||||
За сметка на това се очаква в следващите години да се увеличи консумацията на масло, сирене и сметана, пише "Труд". Една от причините е становището на Световната здравна организация, която обяви че храненето с червено месо и колбаси увеличава риска от развитие на рак на дебелото черво. Производителите на месо от своя страна разкритикуваха откритията, обявявайки ги за неверни. Данните на ЕК показват, и че европейците ядат все по-малко говеждо и телешко месо. Прогнозите са, че до 2025 година ще има 4% намаление в производството на говеждо и телешко месо, а износът ще се свие с 35%. В световен мащаб обаче се очаква повишаване на консумацията. Затова според експертите на ЕК износът на свинско до 2025 година ще се нарасне с 26%. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Показва коментари на Mariana Zhekova
на 02.02.2016 г.
0
на 02.02.2016 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Теодора Николова е момичето, пътувало на предната седалка на джипа
11:38 / 13.05.2024
Михаела Стоичкова стана двойна
12:03 / 11.05.2024
Гореща вълна от Африка връхлита Балканите: 39 градуса в Гърция!
19:11 / 12.05.2024
Този е младият шофьор, управлявал джипа по бул. "Руски"
11:21 / 13.05.2024
Такова време ни очаква през следващите дни
21:18 / 12.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета