Всеки 4-ти българин закусва с тестени изделия, а всеки втори е скаран със спорта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
09:29 / 08.07.2014
2396
Близо 4 млн. души, или всеки втори българин, са скарани със спорта. Те не само че не спортуват активно, но дори не ритат футбол на игрището зад блока и не излизат сред природата. Над половината от нашенците са с наднормено тегло в резултат на обездвижване и нездравословно хранене. Това показват данните от проучване, организирано със съдействието на здравното ведомство, здравната комисия и 15 болници в страната.

В резултат нашенецът продължава да надебелява.

С банички, кифли, пици и всякакви тестени изделия закусват 26% от семействата у нас. Месото присъства на трапезата на 52 на сто от младежите поне веднъж дневно, а колбаси консумират над 18 процента от сънародниците ни. От този нездравословен режим не се отказват дори бременните, при които също се наблюдава затлъстяване. С кафе започват деня си 70% от населението. Противно на съветите на специалистите, 19 на сто от българите ядат десерт на вечеря, а 12 процента - и на обяд. Едва 37% са хората, които се интересуват от състава на хранителния продукт и при покупката му четат съдържанието.

Приемането на свръхкалории се превръща в епидемията на нашия век и ако в борбата с едно заразно заболяване ни помага медицината, то с калориите всеки трябва да се справя сам. Това са основните заключения на проучването.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Внимавайте, преписвачи! Матури 2024 няма да са както досега!
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете
Дебора: От време на време плача, винаги ще ме е страх
Кръстю Лафазанов с емоционална изповед за покойната си съпруга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).