ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Вижте кои обекти от Пловдив и региона участват в "Сграда на годината"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 17.11.2014Коментари (0)3703
© Plovdiv24.bg
И тази година Пловдив и регионът участват с няколко обекта в националния конкурс "Сграда на годината 2014", показа проверка на Plovdiv24.bg. В категорията "Производствени и логистични сгради" участваме с една номинация - консервна фабрика "Траки", чиято сграда е разположена в Индустриална зона "Раковски", село Стряма, община Раковски, област Пловдив.

В категория "Сгради, паметници на културата" номиниран е Римският стадион - "Античен стадион на Филипопол: Опазване, рехабилитация, градско обновяване и изграждане на културно-информационен център". 

В "Градска среда и ландшафтни паркове кандидатстваме с "Консервация, реставрация и експониране на антична и средновековна крепост "Перистера" в Пещера.

В "Търговски сгради" номиниран е търговски център за спортни стоки от веригата Decathlon в Пловидв. В "Жилищни сгради" отличена е "Къща между дърветата" на язовир "Батак".

В "Сгради здравеопазване" участие взема болничен комплекс "Пълмед" в Пловдив. Новата пазарджишка автогара пък е номинирана в категорията "Сгради със специално предназначение".

Две от номинираните в други категории сгради участват и в "Сгради с елементи на зелена архитектура". Това са консервна фабрика "Траки" и търговският център за спортни стоки от веригата Decathlon.

Учреден през 2002 година, Национален конкурс "Сграда на годината" е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличава най-добрите постижения през съответната година

Най-хубавите сгради в България, получили разрешение за ползване през годината, кандидатстват и преминават през оценка на авторитетно жури от уважавани представители на професионалните общности. Церемонията по връчването на наградите се провежда на официална гала вечеря през декември, която събира водещите инвеститори, строителни компании, архитекти и другите участници в строително-инвестиционния процес.

От 1 до 9 декември 2014 се провежда онлайн гласуване на сайта на конкурса (www.sgradanagodinata.bg) за определяне на "Сграда на публиката 2014". Всеки посетител може да гласува за една сграда от всяка категория, като получава потвърждение за гласа си на посочен от него имейл. Победителят от онлайн гласуването не се обявява преди официалната церемония по връчване на наградите в конкурса.

Процесът по оценяване на сградите се извършва от авторитетно жури съставено от представители на професионалните и академични общности, браншовите организации и на водещи компании от бизнеса. Критериите са комплексни и включват локация и достъп, прилежаща инфраструктура, интеграция и опазване на околната среда, архитектурна концепция, качество на изпълнение, ефективност на заложените продукти и решения и други.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Моторни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: